Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El projecte de comunitat energètica al polígon Agro-Reus aconsegueix 2 MEUR dels Next Generation

La instal·lació de plaques solars en sostres industrials generarà 6.000 MW/h/any i Reus Energia comprarà els excedents

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, i la resta d'autoritats, han anunciat que el projecte de comunitat energètica del polígon Agro Reus rebrà 2MEUR dels fons 'Next Generation' L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, i la resta d'autoritats, han anunciat que el projecte de comunitat energètica del polígon Agro Reus rebrà 2MEUR dels fons 'Next Generation' REUS.CAT
Medi Ambient ACN
Dimecres, 07 Setembre 2022 12:23

El projecte de comunitat energètica público-privada al polígon AgroReus ha aconseguit una subvenció de 2 milions d'euros dels Fons Next Generation, el 55% de la inversió total prevista. Impulsada per les societats municipals Reus Serveis Municipals-Redessa i Reus Tansport, així com les empreses Ascensores Omega Tarraco, Serveis i Administracions Masergrup i Setier, la producció de les plaques solars instal·lades als sostres de la comunitat -6.600 MW hora i any- es destinarà autoconsum. L'excedent el comprarà l'empresa pública municipal Reus Energia per distribuir-los en l'àmbit municipal. El projecte reusenc és el projecte que major subvenció dels Next Generation rebrà a Catalunya i el cinquè de l'Estat –on s'han repartit 30 milions-.

La comunitat energètica preveu instal·lar durant els pròxims mesos plaques solars fotovoltaiques –amb una potència de 4,4 MW- en 22 sostres industrials del polígon Agro-Reus. El projecte s'ha d'executar durant un màxim de catorze mesos i té un pressupost total previst de 4,4 milions. Els seus responsables preveuen poder recuperar la inversió inicial entre tres i cinc anys, amb voluntat d'ampliar la comunitat a nous membres en el futur.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, ha avançat que es començaran a preparar els concursos per instal·lar les plaques solars a les teulades, que seran cedides pels seus propietaris per un període de deu anys. Un cop es posi en marxa, l'energia produïda servirà per a l'autoconsum de les mateixes empreses de la comunitat que alberguen la instal·lació i "reduir la factura de la llum"

L'energia excedent, ha subratllat, serà comprada per la societat municipal Reus Energia, que s'encarregarà de distribuir-la en l'àmbit local: tant a empreses de la zona a preus més rebaixats o bé per cobrir necessitats de serveis socials. "És gairebé un negoci rodó perquè l'excedent te'l compren. És la part que dona sentit al projecte perquè després Reus Energia podrà posar a disposició", ha apuntat.

Tant Rubio com l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, han volgut posar en valor el reconeixement que ha obtingut el projecte dins de la convocatòria, convertint-se en el que major subvenció ha aconseguit de Catalunya, i ha remarcat també la importància de la col·laboració pública-privada en els objectius de fomentar l'autoconsum d'energies renovables, reduir emissions i lluitar contra el canvi climàtic en l'àmbit municipal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: