Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sis empreses projecten sis parcs fotovoltaics amb 14.500 plaques solars a Constantí

S'ubicarien a molt poca distància entre ells, entre l'AP-7 i el centre comercial les Gavarres

Sis empreses estan impulsant sis parcs fotovoltaics que conjuntament preveuen instal·lar fins a 14.500 plaques solars a Constantí Sis empreses estan impulsant sis parcs fotovoltaics que conjuntament preveuen instal·lar fins a 14.500 plaques solars a Constantí ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient ACN
Dimecres, 13 Juliol 2022 20:23

Sis empreses estan impulsant sis parcs fotovoltaics que conjuntament preveuen instal·lar fins a 14.500 plaques solars a Constantí. S'ubicarien en vuit parcel·les del denominat polígon 16 del municipi, a la zona compresa entre l'AP-7 i el centre comercial les Gavarres. De moment les companyies promotores han iniciat els tràmits per a la construcció i les iniciatives es troben a informació pública. La inversió global gairebé arriba als 4 MEUR i preveuen tenir instal·lacions comunes, com ara tres centres de transformació, amb dos transformadors a cada centre. L'energia generada la connectarien a una línia elèctrica aèria de 25 kilovolts (kV) ja existent que passa pel llindar de les plantes.

L'empresa Palcha PV 19 SL (Madrid) és que ha projectat la planta més gran, amb 5.408 panells i una inversió de quasi 1,5 MEUR. Pascual Closa SL (Castellnou de Seana), Martínez y Muzzati Renovables SL (Castelló de la Plana), Macmafruits SL (Mollerussa) i Fotoelectrica de Juncosa SL (Pozuelo de Alarcón) invertiran cadascuna 557.700 euros per col·locar 2.028 plaques. Finalment, Basolfort SL (Castellnou de Seana) ha previst 1.014 panells i un pressupost de quasi 279.000 euros.

Les empreses han sol·licitat l'autorització administrativa prèvia i la de construcció, l'autorització del projecte d'actuació específica d'interès públic en sòl no urbanitzable, així com l'avaluació d'impacte ambiental de les plantes solars i de les seves infraestructures d'evacuació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: