Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Parlament insta al Govern a aturar les obres de l'estació de bombament d'aigües residuals del Cap Salou

Demana a l'ACA que s’aturin les obres mentre no es resolgui el contenció interposat per la Comunitat de Propietaris Golden Pineda sobre el canvi d'ubicació

Els veïns de la Comunitat de Propietaris de Golden Pineda de Salou es queixen de la proximitat de l'EBAR amb les seves residències Els veïns de la Comunitat de Propietaris de Golden Pineda de Salou es queixen de la proximitat de l'EBAR amb les seves residències ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Diumenge, 19 Juny 2022 18:30

El Parlament, a proposta de Ciutadans, ha instat al Govern que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) aturi les obres de l'Estació de Bombament d'aigua Residual (EBAR) mentre no es resolgui el contenciós-administratiu interposat per la Comunitat de Propietaris Golden Pineda sobre el canvi d'ubicació.

A Salou, ERC assegura que ja fa temps que treballa per aconseguir un canvi d’ubicació de l’estació de bombament de Cap Salou. El grup municipal d’Esquerra recorda que fa mesos que es mobilitza davant la situació que viu el veïnat després que l’ACA escollís construir l'EBAR a menys de 10 metres de distància de diversos dels habitatges de més de 120 famílies.

ERC Salou defensa que les aigües residuals siguin tractades i no abocades directament al mar o a rieres, és una necessitat i obligació. Per aquest mateix motiu, "la construcció de l’EBAR és necessària, però amb un canvi d’ubicació". El regidor republicà Sebastià Domínguez Sàez afirma que "no podem permetre que s'inverteix en la construcció de l’estació de bombament que no té una ubicació correcta, i que presenta visibles errors en la redacció del projecte. Hem de tenir en compte que hi ha veïns i veïnes que viuen al costat del terreny erròniament escollit per edificar-la, i que es mereixen una solució per part de l’Administració. Fa temps que treballem municipalment per evitar la seva construcció".

Ciutadans paralitza al Parlament les obres de l’EBAR

La proposta de Ciutadans, defensada per la diputada Marina Bravo a la Comissió d’Acció Climàtica del Parlament, ha estat aprovada per la comissió en el primer punt de la resolució en el qual s'insta el Govern de la Generalitat a que l'ACA pari l'obra fins que no es resolgui el procediment contenciós-administratiu interposat per la Comunitat de Propietaris de Golden Pineda, que és la zona residencial més afectada. Bravo defensa que la Agència Catalana de l’Aigua revisi el projecte de sanejament dels nuclis de Mar i Pins, Cala Crans i el vessant Llevant de Cap Salou, amb la finalitat que se situï la construcció de l'estació de bombeig en una ubicació més allunyada de les zones residencials.

"El projecte ja s'ha començat a construir i es troba a només 10 metres d'una de les façanes del complex Golden Pineda", ha dit Bravo i ha explicat que "Cs va presentar aquesta resolució que reclama a la Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que revisi el projecte i que construeixi l'estació de bombament a un mínim de 100 metres dels edificis". Punt aquest segon que no ha estat aprovat, malgrat que "és possible traslladar l'equipament uns metres a terrenys pròxims i amb una menor afectació per als veïns", segons la defensa feta per Marina Bravo.

El diputat provincial de Cs per Tarragona i portaveu del grup municipal a Salou, Pere Lluís Huguet, ha assenyalat que “l'estació és molt necessària i probablement s'hauria d'haver fet amb anterioritat a la segregació de Salou, però ara no es pot construir amb presses, sense tenir en compte als veïns ni els perjudicis que causarà als habitatges pròxims”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: