Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Costes inicia la regeneració de la platja Llarga de Roda de Berà

Els treballs es fan amb sorr4es de les platges la Pallisseta i la Costa Daurada

Una retroexcavadora mou sorres en una platja de Roda de Berà Una retroexcavadora mou sorres en una platja de Roda de Berà AJUNTAMENT DE RODA DE BERÀ
Medi Ambient ACN
Dimecres, 08 Juny 2022 19:05

El Servei Provincial de Costes a Tarragona ha començat aquest dimecres els treballs de regeneració de la platja Llarga de Roda de Berà, per recuperar la sorra que el temporal Celia es va endur al mes de març. Els treballs es faran, en principi, amb la sorra sobrant de la platja de la Pallisseta, on s'acumula pel canvi de dinàmiques del litoral, que ha modificat "la seva aparença històrica". El Port Esportiu pagarà l'extracció de 3.000 metres cúbics de sorra sobrant de la ribera de mar de la Pallisseta. La resta, fins a arribar a 8.000 metres cúbics, es traurà de la platja Costa Daurada. Aquest dijous s'iniciaran, a més, el transvasament de més de 3.000 metres cúbics de sorra a la platja de la Punta d'en Guineu.

Les màquines treballaran durant cinc dies més, fins al dimecres vinent, i l'Ajuntament ha demanat que per gaudir de la platja s'esculli la Costa Daurada o el tram sud de la platja Llarga. Quan els moviments de sorres acabin es prepararan les platges amb el muntatge de les dutxes, passarel·les i de la resta dels serveis.

L'Ajuntament de Roda de Berà considera que aquesta és una actuació que aporta una solució "a curt termini" i continuarà demanant al Ministeri per a la Transició Ecològica que posi en marxa el projecte d'espigons que solucionaria les afectacions que produeixen els temporals a les platges, cada any.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: