Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els primers biòtops per protegir la reserva marina de Cambrils ja són sota l'aigua

La nova instal·lació ajudarà a preservar i regenerar la posidònia oceànica i les espècies marines de la platja del Cavet

Intal·lació de biòtops al litoral de Cambrils Intal·lació de biòtops al litoral de Cambrils AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Medi Ambient ACN
Dimarts, 17 Mai 2022 17:50

Els primers biòtops per protegir la reserva marina de Cambrils ja són sota l'aigua. Aquesta setmana s'han començat a submergir els ancoratges ecològics de les boies que delimiten la zona protegida i el circuit de natació de la platja del Cavet. La nova instal·lació ajudarà a preservar i regenerar la posidònia oceànica i les espècies marines d'aquest entorn. Per encàrrec de l'Ajuntament de Cambrils, l'empresa d'abalisament marítim Sealand On-offshore Services va començar aquest dilluns a instal·lar una desena de biòtops.

El nous elements permeten l'ancoratge sostenible de les boies que han de delimitar la 'Zona de protecció de reserva marina' del Cavet -4 biòtops-, així com l'abalisament del circuit de natació que s'instal·la dins d'aquesta zona -6 biòtops, segons apunten fonts municipals.

Aquests esculls artificials estaran submergits en aigües poc profundes i n'hi haurà de dos tipus. Uns tenen forma d'iglú i estan pensats com un bunker on els peixos més petits s'hi puguin refugiar. Els altres imiten les formes dels coralls i són més apropiats per a peixos grans.

El regidor de Medi Ambient de Cambrils, Josep Maria Vallès, destaca que la platja del Cavet té una de les praderes de posidònia més ben conservades del litoral i que en el futur es donarà a conèixer amb visites submarines que es convertiran en una nova atracció turística.

Tal i com consta al Pla d'usos i serveis de les platges de Cambrils, aquesta reserva marina està compresa entre el Pi Rodó i l'espigó que delimita la platja del Cavet amb la platja de l'Esquirol. Té una superfície de gairebé 900 metres i la profunditat és variable entre 0 i 6 metres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: