Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Es planten 200 plantes per a recuperar el sistema dunar de la platja Savinosa

Un total de 125 persones van participar en les activitats de la jornada de voluntariat ambiental organitzada per l'Associació Aurora

Durant la jornada de voluntariat ambiental es van plantar 200 plantes per a recuperar el sistema dunar de la platja Savinosa Durant la jornada de voluntariat ambiental es van plantar 200 plantes per a recuperar el sistema dunar de la platja Savinosa ASSOCIACIÓ AURORA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 17 Mai 2022 11:40

Porp de 125 persones van participar aquest cap de setmana en la jornada de voluntariat ambiental a l’entorn de la platja Savinosa de Tarragona, organitzada per l’Associació Aurora, amb el suport de la Diputació de Tarragona i la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i l’entitat GATA-Ecologistes de Tarragona. Durant la jornada es van realitzar diferents activitats per recuperar i donar a conèixer l’entorn natural de la Savinosa.

En primer lloc, es va fer una revegetació del sistema dunar de la platja Savinosa. La plantada s’ha fet amb espècies autòctones típiques d’aquest hàbitat litoral. S’han plantat espècies com el jull de platja, el borró, el card marí, el melgó marí i la savina litoral. En total s’han plantat 200 plantes.

En segon lloc, es van dur a terme sortides botàniques i de descoberta de l’entorn, en les quals es van explicar les comunitats vegetals i les diferents espècies que podem trobar. També es van mostrat els treballs d’extracció d’espècies invasores que està realitzant l’Associació Aurora. I finalment, es va portar a terme una retirada de residus de les platges i roquissars litorals en el tram comprès entre la platja Savinosa i el Fortí de la Reina.

neteja litoral La Savinosa

La jornada va comptar amb la presència, de Josep Forasté, diputat de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, i d’Eva Miguel, consellera de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona. Ambdós han destacat la importància de la jornada i del treball que realitza l’entitat. L’Associació Aurora, que integra persones afectades per malaltia mental, porta a terme projectes de recuperació d’espais naturals.

Aquesta jornada forma part del projecte 'Conservem i coneixem el litoral tarragoní', que rep el suport de la Diputació de Tarragona, en el marc de les subvencions a entitats sense ànim de lucre per al desenvolupament de projectes i actuacions de protecció i millora del medi ambient. També forma part dels actes que promou Europe Direct Tarragona en el marc de la campanya “Let’s Clean Up Europe”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: