Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'ACA impulsa la recuperació de l'espai fluvial del riu Gaià al seu pas per Querol

S'ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu per un import superior als 64.000 euros

Zona on es durà a terme l'actuació a l'espai fluvial del riu Gaià en un tram de més d'un quilòmetre, al seu pas per Querol (Alt Camp) Zona on es durà a terme l'actuació a l'espai fluvial del riu Gaià en un tram de més d'un quilòmetre, al seu pas per Querol (Alt Camp) ACA
Medi Ambient ACN
Dilluns, 11 abril 2022 14:14

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat els tràmits per impulsar la recuperació de l'espai fluvial del riu Gaià a seu pas pel terme municipal de Querol, a la comarca de l'Alt Camp. L'actuació engloba un tram del riu de més d'un quilòmetre a la zona coneguda com el Mas Esplugues, que està protegida per espècies d'interès, zones sensibles i hàbitats clau aquàtics. És per això que el projecte haurà de preveure diverses alternatives. Ara s'ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu, amb un import superior als 64.000 euros. Es disposa fins el 21 d'abril per poder presentar les ofertes i, un cop el contracte s'hagi adjudicat i signat, hi ha un termini de set mesos per dur a terme la redacció del projecte.

Segons s'informa des de l'ACA, l'àmbit de l'actuació se situa aigües avall de l'antiga estació d'aforament de Querol, en el primer eixamplament del riu Gaià a la sortida de la serralada litoral i s'estén per una longitud aproximada de 1.100 metres, amb una superfície associada de prop de 10 hectàrees. Aquesta actuació complementa el projecte de demolició de l'antiga estació d'aforament i és, per tant, un projecte que suma a la recuperació de la conca del riu Gaià.

L'actuació pretén la restauració ecològica d'aquesta zona, amb l'objectiu, també, de consolidar-lo com a corredor ripari. Cal tenir en compte que en aquesta zona hi ha l'existència d'espècies al·lòctones i invasores -herbàcies, arbustives i arbòries- i la localització de tres rescloses: la de Mas Esplugues, la de l'antiga central hidroelèctrica del Molinet i la dels regants d'Armentera.

Segons l'ACA, el projecte haurà de definir diverses alternatives, tenint en compte els usos actuals de l'espai, i també preveu un pla de seguiment i manteniment durant un any després de finalitzar les actuacions previstes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: