Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'Joves amb Talent' arrenca a les Borges del Camp amb una formació sobre agricultura regenerativa

La primera sessió del programa va tractar sobre el maneig holístic i el disseny de la finca

La primera sessió del programa, a les Borges del Camp, va tractar sobre el maneig holístic i el disseny de la finca La primera sessió del programa, a les Borges del Camp, va tractar sobre el maneig holístic i el disseny de la finca CCBC
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 17 Març 2022 21:28

El passat divendres 4 de març va començar la 5a edició del programa 'Joves amb Talent' amb una formació sobre agricultura regenerativa a les Borges del Camp, concretament en unes finques del Banc de Terres del Baix Camp. En aquesta primera sessió hi van assistir 28 persones de diferents comarques que col·laboren amb el projecte; 2 de la Conca, 3 del Tarragonès, 2 del Priorat, 2 de l’Alt Camp, 1 del Baix Penedès i 18 del Baix Camp.

Part pràctica i part teòrica

La jornada formativa va anar a càrrec de Manel Badia, expert en Keyline i maneig holístic i es va dividir en dues parts: la teòrica i la pràctica. Per una banda, la part teòrica, que es va dur a terme durant el matí. Badia va explicar els aspectes a tenir en compte a l’hora de dissenyar la finca com la planificació, la regeneració i la producció. També va introduir conceptes relacionats amb el maneig holístic i la permacultura en funció dels cicles de l’aigua,els nutrients, l’energia i la dinàmica de les comunitats.

I és que, el disseny de la finca és important que estigui pensat d’una forma realista, respectuosa amb el medi ambient i econòmicament rendible. De fet, l’aigua és part imprescindible del procés i és un bé escàs, sobretot en les zones mediterrànies com la nostra, on tenim un ecosistema fràgil amb una distribució de pluges cada vegada més erràtica.

Mentre que la part pràctica, es va realitzar durant la tarda, i es va centrar a explicar i dur a terme els mètodes per calcular les corbes de nivell, el marcatge i la presa de decisions a l’hora de dissenyar una finca en funció de la distribució de l’aigua.

Un total de dotze sessions formatives

La sessió del divendres 4 de març va ser la primera d’un total de dotze que s’aniran realitzant a diferents pobles fins a l’octubre d’enguany. Pots consultar la programació en aquest enllaç.

Cal destacar que, 'Joves amb Talent' està impulsat pel Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Baix Camp, l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local del Baix Camp i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. I compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Camp, el Consell Comarcal del Baix Penedès, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el Consell Comarcal del Priorat i el Consell Comarcal del Tarragonès que conjuntament financen la formació de les persones joves participants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: