Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'escola i la llar d'infants de Vandellòs ja s’escalfen amb biomassa

Aquest mes de febrer han finalitzat les obres d’instal·lació de la caldera i la xarxa de calor

L'alcalde, Alfons Garcia; i la regidora d'Ensenyament, Nuria Ortiz, durant una visita a la nova instal·lació L'alcalde, Alfons Garcia; i la regidora d'Ensenyament, Nuria Ortiz, durant una visita a la nova instal·lació AJUNTAMENT DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 15 Febrer 2022 18:41

L’Escola Valdelors i la Llar d’Infants Els Patufets de Vandellòs s’escalfen, des d’aquest mes de febrer, amb biomassa forestal gràcies a la posada en funcionament de la caldera i la xarxa de calor que impulsada per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Segons es calcula, el funcionament d’aquest sistema d’abastiment energètic comportarà una reducció de 15,14 tones/any d’emissions de CO2 a l’atmosfera (es passarà de 16,40 a 1,26 tones, aproximadament).

Per posar en marxa aquesta instal·lació, s’han dut a terme unes obres que han consistit en la construcció d’un petit edifici adossat als magatzems de l’escola, per emplaçar-hi la sitja i la sala de la caldera de biomassa, que s’alimenta amb estella forestal. La nova construcció i els espais que l’envolten ocupen una superfície d’uns 34 m2.

L’emplaçament i accés a la sala de caldera i a la sitja està ubicat al pati de l’escola, sense afectar la zona infantil d’aquest centre educatiu. La descàrrega de l’estella es fa des de la pista esportiva emplaçada a una cota superior, per poder omplir la sitja per gravetat, a través d’una comporta corredissa.

Aquestes obres han tingut un cost de gairebé 95.000 euros. Per finançar-les, l’Ajuntament disposa d’una subvenció de la Generalitat de Catalunya de 36.000 euros, aproximadament, corresponent al Pla únic d’obres i serveis de Catalunya 2021 (PUOSC).

"Amb aquest projecte i altres que s'han dut a terme al municipi i que tenim en marxa, l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha fet una aposta ferma i decidida cap a al transició ecològica. Aquesta actuació és un bon exemple d'economia circular, que contribueix també a posar en valor el patrimoni natural del nostre territori", ha dit l’alcalde, Alfons Garcia.

Aquest sistema d’abastiment energètic amb biomassa forestal, més econòmic, sostenible i respectuós amb el medi ambient, ja s’està utilitzant des del passat hivern a dos equipaments municipals de Vandellòs: a l’edifici de l’Ajuntament i al del Centre assistencial polivalent, que acull el centre de dia i la residència per a la gent gran, el consultori mèdic i el casal d’avis.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: