Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra dignificarà les colònies de gats amb contenidors reutilitzats

El projecte 'Atipagats' adequa com a punts d'alimentació els contenidors pintats per alumnes de l'Institut Ramon de la Torre a les colònies gestionades per Torrecat

Presentació dels nous punts d'alimentació o 'Atipagats' , aquest dijous a la colònia de gats senyalitzada del parc del carrer Lleida de Torredembarra Presentació dels nous punts d'alimentació o 'Atipagats' , aquest dijous a la colònia de gats senyalitzada del parc del carrer Lleida de Torredembarra ANNA F. / AJ. DE TORREDEMBARRA
Medi Ambient Josep Cartanyà
Dijous, 03 Febrer 2022 13:19

La Regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Torredembarra ha senyalitzat avui els primers sis espais públics de Torredembarra que acullen colònies de gats i que formen part del projecte de benestar animal 'Atipagats'. Per fer-ho possible, la regidoria de Sostenibilitat ha cedit contenidors d'orgànica que s'havien de llençar per tal d'adequar-los com a punts d'alimentació per als gats de les 49 colònies gestionades per l'associació Torrecat al municipi. Els contenidors, controlats per les persones alimentadores, contenen garrafes d'aigua i pinso i una finestreta d'accés per als gats.

                                                        Punt d'alimentació o "Atipagats" senyalitzat avui al carrer Lleida: (J.Cartanyà): 

Atipagats Torredembarra carrer Lleida

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha ressaltat el caràcter divulgatiu i educatiu del projecte per conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de "protegir i tenir cura dels gats de carrer i aconseguir una bona convivència".

La idea del projecte va sorgir de l’Associació Torrecat, una entitat nascuda fa dotze anys, que té cura dels gats de carrer i en promou l’esterilització i l’adopció. Fins al moment, l’alimentació dels animals es duia a terme amb garrafes, a les quals se’ls feia unes obertures per ubicar l’aigua i el pinso. El president de Torrecat, Antoni Egea, ha explicat que en altres localitats es reciclen contenidors d’orgànica com a punts d’alimentació.

La iniciativa ha comptat amb la col·laboració d'un grup d'alumnes i professors de l'Institut Ramon de la Torre, que han pintat els contenidors perquè les colònies quedessin més integrades a l'espai públic i fossin més atractives i visibles per a la ciutadania. Avui, l'Ajuntament també ha senyalitzat els punts d'alimentació de les primeres sis colonies amb cartells. Anna Roca, professora de visual i plàstica de l’Institut ha exposat que en aquest projecte hi han treballat alumnes del programa de formació i inserció d’auxiliar de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo i de visual i plàstica de 4t d’ESO.

Els contenidors d’orgànica s’han reciclat com a punt d’alimentació per a felins, fent unes obertures laterals des d’on poden accedir a l’interior d’unes garrafes on es posa el pinso per un costat i l’aigua per l’altre. A més de ser funcionals, s’han acolorit externament pintant-los amb esprais de grafits amb plantilles d’escenes de gats i missatges per fomentar l’adopció.

                                                                   Un dels contenidors reutilitzats i adaptats als gats (Anna F.): 

colònia felina Torredembarra pinso

600 gats i una cinquantena de colònies

Actualment, a Torredembarra hi ha 49 colònies de gats amb uns 600 animals controlats. Cada any se n’esterilitzen uns 200. Les colònies que ara s’han senyalitzat i on s’han ubicat els “atipagats” es troben al passatge Lleida, al c/ Fragata, a la zona verda del camí de Sadolla, a la zona verda del c/ Pirineus amb ctra. de la Pobla, al c/ Cal Pastoret i a la part superior del parc de Frederica Montseny.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: