Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Roda de Berà recull prop de 270 tones d’andròmines i residus voluminosos durant el 2021

Es van rebre més d’un miler de sol·licituds de recollida al llarg de tot l’any

Brigada de d’andròmines i residus voluminosos de l'Ajuntament de Roda de Berà Brigada de d’andròmines i residus voluminosos de l'Ajuntament de Roda de Berà AJUNTAMENT DE RODA DE BERÀ
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 31 Gener 2022 07:20

Als inicis de la pandèmia, a mitjans de març de 2020, moltes famílies van aprofitar el confinament per fer neteja a fons dins de casa i llançar tot allò que ja no volien o necessitaven. Per evitar que moltes andròmines i residus voluminosos acabessin abandonats a la via pública sense cap control, la regidoria de Serveis Tècnics va decidir posar en marxa la recollida porta a porta d’andròmines. Fins aquell moment el consistori havia fet una prova pilot a l’Eixample amb molt bons resultats.

Des de llavors l’ús d’aquest sistema s’ha incrementat per conscienciació, però també per la seva comoditat i senzillesa. Durant el 2021 el departament de Serveis Municipals va rebre un total de 1011 sol·licituds de recollida porta a porta, bé a través de l’apartat de la Bústia Ciutadana del web municipal o per telèfon, trucant l’Ajuntament. Sumant totes les peticions, la brigada municipal va recollir un total de 269,36 tones de residus voluminosos i andròmines, la major part d’ells mobles vells, matalassos, sofàs o electrodomèstics espatllats.

La recollida es fa de dilluns a divendres, sempre al dia següent de la notificació. Per fer la sol·licitud s’ha d’accedir a la Bústia Ciutadana -web.rodadebera.cat/bustia- i a l’apartat “Recollida d’andròmines” omplir el formulari, indicant el lloc on es deixarà l’andròmina, si a la porta de casa -en cas que sigui possible-, o bé al contenidor més proper. Pel que fa a l’andròmina s’ha de treure al carrer després de les vuit del vespre del mateix dia d’efectuar la notificació de la recollida.

Passaport verd

El servei de recollida d’andròmines porta a porta és molt útil i còmode per a totes aquelles famílies que no disposen d’una furgoneta per poder transportar ells mateixos els residus fins a la Deixalleria.

Però per fomentar l’ús freqüent de la Deixalleria i premiar els ciutadans més compromesos amb el medi ambient, l’Ajuntament va llançar la iniciativa del Passaport verd, amb el qual, completant-lo, es pot obtenir un descompte de fins a un 10% en el rebut de la brossa de l’any següent. Durant el 2021, 150 persones van recollir el seu Passaport verd, i d’elles un total de 72 el van aconseguir omplir amb les seves visites a la Deixalleria.

El Passaport verd de 2022 ja es pot recollir a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: