Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Adjudicades per 3 MEUR les obres de construcció de la depuradora de Puigpelat

La planta podrà tractar 300 metres cúbics diaris amb un sistema biològic

Exemple del tractament natural per a tractar fangs Exemple del tractament natural per a tractar fangs GOVERN.CAT
Medi Ambient ACN
Dimecres, 26 Gener 2022 22:05

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat per 3 MEUR les obres de construcció de la nova depuradora de Puigpelat (Alt Camp). L'import inclou també la gestió del funcionament durant un any i, posteriorment, es licitarà l'explotació per concurrència pública. Està previst que els treballs durin deu mesos. La depuradora funcionarà mitjançant un sistema de tractament biològic, amb airejat prolongat per eliminar la matèria orgànica i nutrients amb capacitat per a 300 metres cúbics diaris, l'equivalent a una població de 1.500 habitants. Les instal·lacions, que disposaran d'espai per ser ampliades en el futur, donaran servei a nucli urbà de Puigpelat i els futurs nuclis de la Sínia i els Arcs.

Les aigües depurades s'abocaran al torrent dels Caus, a la conca del riu Francolí. El tractament de fangs es durà a terme mitjançant un sistema natural amb llits de macròfits –rizocompostatge-, que permet una gestió més sostenible i requereix un manteniment mínim, segons l'ACA.

Actualment, a l'Alt Camp hi ha sis depuradores en servei que donen servei a més del 72% de la població de la comarca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: