Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vila-seca en Comú demana protegir els arbres de la ciutat

Els Comuns presenten una moció per a l’elaboració d’un catàleg d’arbres singulars i masses arbòries d’interès local que mereixin protecció municipal

Imatge d'un arbre del carrer del Pi, a Vila-seca Imatge d'un arbre del carrer del Pi, a Vila-seca VILA-SECA EN COMÚ
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimecres, 26 Gener 2022 08:06

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha anunciat que portarà a debat al proper ple municipal l’elaboració d’un catàleg d’arbres singulars i masses arbòries d’interès local. Els Comuns presenten aquest catàleg com un dels instruments de planificació i gestió que ens ha de permetre protegir el nostre patrimoni natural.

Des de la coalició d’esquerres consideren que els arbres “no només tenen interès des del punt de vista mediambiental o botànic, sinó que també tenen un paper rellevant en la història col·lectiva.” Per aquest motiu, manifesten que hi ha exemplars que mereixen “especial protecció per evitar-ne el seu deteriorament, degradació o desaparició”.

La moció proposa, concretament, instar els i les tècniques de l’àrea municipal competent a elaborar un catàleg, basat en criteris botànics, socials i/o històrics per tal de garantir-ne la seva protecció a nivell municipal. A més, també plantegen iniciar un procés públic de recull de propostes per introduir al catàleg, que haurien de ser valorades per l’equip tècnic designat per a la seva l’elaboració.

A banda de tots els beneficis esmentats, la formació creu que aquest instrument de protecció i planificació també pot contribuir “a evitar tales massives a carrers i avingudes, com malauradament ha succeït en el passat”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: