Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Bisbal del Penedès ha reduït la població de coloms un 58% en dos anys

El dispensador de pinso s'ha col·locat en un punt que atreu la majoria de coloms del nucli urbà i això permet que el tractament arribi a un alt percentatge

La població de coloms ha disminuït gràcies a un sistema per reduir la seva fertilitat La població de coloms ha disminuït gràcies a un sistema per reduir la seva fertilitat CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimecres, 26 Gener 2022 07:47

La Bisbal del Penedès ha reduït en un 58% la població de coloms en dos anys per mitjà de la gestió de la població de coloms mitjançant la reducció de la seva fertilitat. Segons les dades recollides a finals del 2021, la població de coloms s'ha reduït un 58% respecte de començaments de l'any 2020.

Segons l'empresa Zoethics, Ethical Animal Projects, S.L, que és qui ofereix el servei de control de la població de coloms a l'Ajuntament, "aquest resultat està per sobre de la mitjana, que generalment es troba entre un 40 i un 50%". Això possiblement es deu "al fet que s'ha pogut instal·lar el dispensador de pinso en un punt que ha atret la majoria de coloms del nucli urbà i, per tant, ha permès que el tractament arribi a un alt percentatge del total de la població". Aquest dispensador està ubicat a l'Hotel d'entitats (a la plaça de l'Església) i és un aparell que s'acciona automàticament cada dia a les 7.30h i escampa la dosi del fàrmac que té per objectiu reduir la natalitat d'aquesta espècie -prèviament programada segons el nombre de coloms que s'ha vist que acudeixen a menjar.

En la memòria de les actuacions executades durant el 2021, també es detalla que addicionalment, la reducció del percentatge d'individus juvenils també demostra l'efectivitat del tractament i fa la funció d'indicador secundari, ja que una colònia sense tractar compta amb un percentatge d'exemplars juvenils d'un 30% aproximadament, mentre que a la Bisbal del Penedès es troba al 5% segons les observacions dels vídeos enregistrats. Aquesta dada indica que s'hauria suprimit gairebé la reproducció dels coloms.

El servei de control de la població de coloms

El 23 de desembre de 2019 la Junta de Govern local va aprovar l'adjudicació del servei de control de la població de coloms a l'empresa Zoethics, Ethical Animal Projects S.L. per un import de 5.922,07€ anuals i per un període de dos anys, prorrogable a dos anys més. A finals de l'any 2021 es va aprovar una pròrroga per un any. L'objectiu del contracte és controlar la població de coloms per evitar possibles problemes de salut pública i de degradació del patrimoni arquitectònic, del mobiliari urbà i de la vegetació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: