Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Primer cotilló sense plàstic i amb accent tarragoní

Es tracta d’un producte inclusiu fabricat a la Fundació Topromi, que vol reivindicar un Cap d'Any més sostenible i unes festes amb menys residus

Articles del Cotilló Sense Plàstic Articles del Cotilló Sense Plàstic CIRCULARS
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 30 Desembre 2021 23:42

El Cotilló Sense Plàstic és una iniciativa d’impacte ambiental, però també social, que sorgeix del projecte cooperatiu Circulars. La novetat d’aquest 2021 és que s’ha dissenyat de forma inclusiva fruit de la creativitat i la passió de les persones que participen a l’Estudi Creatiu i de Disseny que impulsa la cooperativa El Far de Tarragona i la Fundació Topromi (Fundació Catalunya La Pedrera). Tanmateix, aquest cotilló s’ha produït a les instal·lacions de la Fundació, a la Canonja, tot afavorint la inserció laboral de persones amb diversitat funcional.

El Cotilló Sense Plàstic s’ha impulsat amb la voluntat de fomentar un consum conscient. Consisteix en una bossa de paper que inclou elements de cartró i paper com collarets de paper de seda, barrets festius, elements de photocall, ulleres i un aplaudidor. S’ha ideat amb l’objectiu que les persones que l’adquireixin el puguin guardar i reutilitzar any rere any, de la mateixa manera com es fa amb la resta de decoració i elements nadalencs. 

Disseny inclusiu

El disseny de cada element és el resultat de la creativitat i la passió de les persones que participen a l’Estudi Creatiu i de Disseny que impulsa la cooperativa El Far i la Fundació Topromi. A partir de la dinamització de tallers creatius, s’uneixen totes les capacitats i és, amb el treball compartit, com es creen els diferents elements.

cotilló sense plàstic

Les seves promotores, del projecte Circulars, posen en valor que "dissenyar des d'una òptica social i participativa permet obrir la mirada i construir equips de treball diversos i plurals i, per tant, aconseguir resultats més consensuats".

Un producte local

Aquest cotilló s’ha produït a les instal·lacions de la Fundació Topromi, a La Canonja, tot afavorint la inserció laboral de persones amb diversitat funcional.

Reutilitzable 

Es pot allargar la vida del cotilló tant com es pugui i convertir-lo en un producte encara més sostenible. Es pot guardar a la caixa de la decoració nadalenca de casa.

El producte també fomenta l’economia circular perquè es pot reutilitzar i reciclar. Aquest cotilló no duu plàstic.

Circulars, un projecte que promou el consum conscient

El Cotilló Sense Plàstic és una iniciativa impulsada per sis dones que formen part del projecte Circulars, un projecte d’economia social i cooperativa que promou el consum conscient amb l’objectiu de construir municipis més sostenibles que millorin la vida de les persones.

Les seves línies d’actuació són la sensibilització i educació en temes d’economia circular: consum conscient i responsable, reducció d’envasos d’un sol ús, sostenibilitat i cures, dinamització del comerç, comunicació, etc. La creació, disseny i implementació de campanyes de comunicació vinculades a l’economia circular. I el disseny i producció d’articles que ajuden a la reducció de productes d’un sol ús i que fomenten una compra sense residus.

El Cotilló Sense Plàstic es pot adquirir en diferents comerços locals o reservar-lo sota comanda al web www.dignidart.com fins exhaurir existències.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: