Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La (Re)volta Salvem les madrigueres arriba aquest dissabte al Vendrell

El Baix Penedès participa en la marató de (Re)voltes que organitza Òmnium Cultural, aquest cap de setmana, arreu del país

Vista aèria de Les Madrigueres, al Vendrell Vista aèria de Les Madrigueres, al Vendrell ÒMNIUM BAIX PENEDÈS
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 26 Novembre 2021 21:44

Òmnium Baix Penedès i el Grup Ecologista del Vendrell (Geven) organitzen aquest dissabte 27 de novembre, a les 10 h, la (Re)volta Salvem les madrigueres, emmarcada en el projecte (Re)voltes d’Òmnium Cultural i que aquest cap de setmana durà a terme més d’una trentena de (Re)voltes arreu del territori.

Òmnium explica que una (Re)volta "vol ser un espai compartit, dedicat a fer un reconeixement a les lluites i les persones que han fet de Catalunya un país millor recuperant les històries populars i quotidianes de la mà dels seus protagonistes, posant-les en valor i visibilitzant-les".

La (Re)volta Salvem les madrigueres s’iniciarà a les 10h, al restaurant El Casinet de Sant Salvador (El Vendrell), amb un itinerari que recorrerà les Madrigueres i on coneixerem el projecte inicial, la situació actual i les perspectives de futur d’aquest espai natural. Per participar en l’itinerari hi ha places limitades i es necessària la inscripció a través del següent enllaç.

A les 12h, a l’Auditori Pau Casal de Sant Salvador (El Vendrell), es durà a terme el fòrum obert sobre les Madrigueres, on tothom hi podrà intervenir. A més a més hi haurà una exposició amb retalls de premsa, fotografies i vídeos facilitats per la gent i els mitjans de comunicació. L’entrada és lliure i gratuïta.

Per què les Madrigueres?

El delta de les Madrigueres és un símbol de les lluites contra l’especulació urbanística al Baix Penedès. Des dels inicis del grup ecologista GEVEN, el protegir aquesta zona ha estat una de les tasques primordials. L’any 1993 es va iniciar la campanya “Salvem Les Madrigueres” amb l’objectiu d’evitar la urbanització de la zona i garantir-ne la preservació com a espai natural.

Al moment àlgid de la campanya, a finals dels noranta, es van recollir més de 6.000 al·legacions individuals i el suport de quasi 100 entitats, demanant la protecció de l’espai. Aquesta insistència i perseverança van evitar la consolidació dels projectes urbanístics i l’aprovació del 'Pla especial de protecció de l’espai de Les Madrigueres' i la 'Proposta de Naturalització de l’espai de Les Madrigueres' l’any 2006.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: