Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Caminada popular contra la MAT, aquest diumenge a l'interior del Baix Penedès

Organitzada per la plataforma Domenys Dempeus, hi participaran tots els pobles de l'interior afectats pel projecte de la línia de molt alta tensió

Imatge d'arxiu d'una concentració contra la MAT, a Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès) Imatge d'arxiu d'una concentració contra la MAT, a Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès) ARXIU / RTV EL VENDRELL
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 06 Novembre 2021 11:25

La plataforma Domenys Dempeus organitza aquest diumenge 7 de novembre una caminada popular contra el projecte de la línia de molt alta tensió MAT Valmuel-Begues.

La caminada seguirà el trajecte que tindria la MAT dins el terme de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès) i tindrà marcades sobre el territori algunes de les 18 torres de 60-70m d'alçada projectades.

Està previst que la caminada comenci a les 10h des dels dos extrems del municipi - Lleger i el Papiolet – però, de fet, a les 9h ja haurà començat als pobles veïns de la Bisbal, Llorenç i Banyeres del Penedès. Les columnes provinents dels dos primers pobles s'afegiran al grup que començarà, a les 10h, al Papiolet, i el grup de Banyeres s'afegirà al que començarà a Lleger.

Tots junts, i des de cada banda del municipi, convergiran al nucli de Sant Jaume dels Domenys. Allí tindran lloc diverses actuacions dels grups de cultura popular del municipi i dels pobles veïns, i es llegirà un manifest reivindicatiu. L'acte acabarà amb un "vermut electrònic" organitzat pels Festucs i altres entitats juvenils del Baix Penedès.

Domenys Dempeus

La plataforma Domenys Dempeus, en fase de constitució, va ser creada a Sant Jaume dels Domenys arran de la presentació del projecte de línia de molt
alta tensió (MAT) per part de l'empresa privada Forestalia. La plataforma és apartidista i transversal, tant a nivell generacional com professional.

El projecte de línia MAT, que preveu travessar tot el sud de Catalunya des de la Terra Alta fins al Baix Llobregat, creuaria tot l'interior de la comarca del Baix Penedès a poca distància de la majoria de nuclis de població i amb una gran afectació en el sòl agrícola, sobretot vinya, i zones naturals i històrico-arqueològiques protegides.

El gran impacte que hi produiria ha provocat la mobilització de les poblacions de l'interior del Baix Penedès, que veuen el projecte com "un greuge més a un territori oblidat i menystingut".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: