Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El present i futur de la Vall del Corb i del món rural en general, a debat

Els dies 5 i 6 de novembre es faran unes jornades presencials i gratuïtes al Castell de Santa Coloma de Queralt amb el nom 'Territori de vincles'

La Vall del Corb, a la Baixa Segarra La Vall del Corb, a la Baixa Segarra L'ARESTA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 04 Novembre 2021 22:13

'Territori de Vincles' és un projecte que neix de la necessitat de fer front a les diferents problemàtiques que pateix la Vall del Corb (Baixa Segarra) des d'una òptica transversal,  partint dels recursos i els coneixements de la comunitat local. Va començar a gestar-se ara fa més d'un any i mig, impulsat per l'Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb i compta des amb l'acompanyament tècnic de les cooperatives l'Aresta i laboqueria i amb el suport dels municipis de la Vall, la Diputació de Lleida i els Consells Comarcals de l'Urgell i de la Conca de Barberà.

Els principals objectius del projecte són: fer front al repte demogràfic, aconseguir l'adaptació climàtica de la Vall i la generació de noves oportunitats de vida, en sentit ampli: habitatge, treball, paisatge i comunitat. Per fer-ho, es parteix de tres eixos estratègics, que doten d'eines el projecte i el vertebren: l'agroecologia i la biodiversitat, l'accés a l'habitatge i la gestió de recursos. Amb la finalitat d'aterrar-ho, es plantegen una sèrie d'accions a tota la Vall, així com proves pilot en diferents municipis.

Les jornades de Santa Coloma

Les jornades, que se celebraran a final d'aquesta setmana de manera presencial al Castell de Santa Coloma de Queralt, pretenen ser la primera edició de futurs encontres que li puguin donar continuïtat. A més a més, aquesta setmana s'ha fet públic que la present edició també podrà seguir-se en directe a través d'internet, al canal de Youtube i a la pàgina de Facebook de CoopCamp, on quedaran enregistrades les sessions i es podran visualitzar en qualsevol moment un cop finalitzat l'esdeveniment.

Els temes a tractar, organitzats seguint els tres eixos estratègics del projecte, són: el relleu agrari, l'accés a la terra, la masoveria urbana, la rehabilitació eficient d'habitatges, la transició energètica i la gestió sostenible dels recursos forestals. A través de ponències, taules rodones i debats, es coneixeran eines i experiències que ja han estat testades i  poden ser replicables en el context de la Vall i altres territoris rurals.

Per tractar aquests temes es comptarà amb la participació de la Xarxa per la Conservació de la Natura, la cooperativa basca Sustraiak Habitat Design Coop o Ecojerte, una entitat que impulsa la transició agroecològica al Valle del Jerte (Extremadura). Però també amb ajuntaments pròxims, experiències de producció i elaboració agroalimentària, el cos de bombers de la Generalitat de Catalunya o plataformes pels drets socials i ambientals. CoopCamp presentarà la Caixa d'Eines, un recull de recursos de l'economia social i solidària per fer front a les necessitats dels pobles des de fórmules cooperatives i comunitàries.

Les jornades compten amb la col·laboració del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, així com el suport del Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía social.

Enllaç amb el formulari de les jornades.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: