Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern insta a trobar una solució per al riu Siurana "que no deixi al descobert" ni Priorat ni Baix Camp

Teresa Pallarès, delegada del Govern al Camp de Tarragona, considera que la inversió que vol impulsar l'ACA permetria "treure menys aigua del Siurana"

Imatge d'arxiu del riu Siurana sec, al seu pas per Poboleda (Priorat) Imatge d'arxiu del riu Siurana sec, al seu pas per Poboleda (Priorat) ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient ACN
Dilluns, 01 Novembre 2021 14:08

La delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès, insta a trobar una solució consensuada per al conflicte de l'aigua del riu Siurana "que no deixi al descobert" ni al Priorat ni al Baix Camp i valora positivament que s'estableixi un cabal ecològic per al riu.

Respecte la problemàtica del riu Siurana, en els darrers anys el conflicte s'ha incrementat per la necessitat d'aigua de les dues comarques i el fet que bona part de l'any el riu baixi sec en molts trams, especialment per la captació que en fa la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes.

Per Pallarès, "més que parlar de solidaritat s'ha de parlar d'eficiència, amb un recurs tan escàs com l'aigua". A més, sosté que en un escenari de canvi climàtic que comporta escassetat hídrica la situació del Siurana ha canviat. "Treballaré incansablement perquè la solució que es trobi sigui de retorn per als dos territoris", promet, i es mostra convençuda que abans d'acabar l'any a la Taula del Siurana s'haurà fixat un cabal ecològic, tal com demana la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre. A més valora la qüestió com una de les prioritats de la seva delegació.

Per optimitzar l'aigua, la representant del Govern posa en valor la inversió que vol impulsar l'Agència Catalana de l'Aigua per regenerar-ne una part i poder-la reaprofitar per a regadiu. Això permetria "treure menys aigua del Siurana", indica. Tot i això, és conscient que trobar "respostes infal·libles per acontentar tothom és molt difícil". "Reus ha tingut problemes d'aigua molt seriosos i el Priorat ha canviat el seu model de plantació i ha incorporat reg. Hem d'atendre totes les necessitats i els canvis", explica, mentre afirma que a causa de la situació climàtica "ara el recurs és molt més pobre" que anys enrere.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: