Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Competició de recollida de residus, aquest diumenge a Alcover

Els diferents equips intentaran recollir el pes de residus més elevat possible a la Vall de la Glorieta

Els diferents equips intentaran recollir el pes de residus més elevat possible a la Vall de la Glorieta Els diferents equips intentaran recollir el pes de residus més elevat possible a la Vall de la Glorieta INFOCAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 09 Octubre 2021 14:41

L'Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN) organitza aquest diumenge 10 d'octubre, de 10 a 13 h, a Alcover, un taller hiperparticipatiu i una competició de recollida de residus.

L'entitat explica que estan eliminant els ailants (arbres exòtics invasors) de la Vall del riu Glorieta i al sotabosc han descobert una gran acumulació de residus que representen una amenaça per la nostra salut i la biodiversitat. A més, al trobar-se a la llera del riu Glorieta, aquests residus podrien ser fàcilment arrossegats riu avall fins al mar i afectar molt negativament la fauna marina. A principis de l'any vinent, l'associacio farà una reforestació de la vegetació de ribera amb voluntariat.

Taller plastiXnatura

L'activitat començarà amb el taller del projecte plastiXnatura, que tracta sobre la sobre la problemàtica de la contaminació per plàstic. En aquest taller es tractaran aspectes relacionats amb els plàstics com les seves característiques, els usos, la degradació, els riscos per al medi ambient i la nostra salut i mesures per evitar la contaminació. Els continguts d'aquest taller altament participatiu es co-crearan de manera interactiva a través de diversos jocs, presentacions 3D, maquetes, immersions al món microscòpic i reflexions col·lectives.

Quin equip recollirà més residus?

Seguidament, es farà una competició de recollida de residus en la que els diferents equips intentaran recollir el pes de residus més elevat i així alliberar l'entorn natural de l'amenaça dels residus plàstics i els seus sequaços. Els equips hauran de serparar els residus recollits en diferents fraccions, fent especial atenció als residus de plàstic, per facilitar el seu reciclatge. Els participants tindran una medalla ecològica i l'equip guanyador s'emportarà un trofeu ecològic.

L'associació CEN donarà un joc de taula plastiXnatura a cada grup que hi participi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: