Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern declara d'interès social la restauració i ordenació dels Prats d'Albinyana de Vila-seca

El projecte abastarà 37 hectàrees de zona humida i incidirà en la millora de diversos hàbitats i espècies protegides

Es planteja la restauració de 37,78 hectàrees de zona humida en l'espai de la Sèquia Major inclòs a la Xarxa Natura 2000 Es planteja la restauració de 37,78 hectàrees de zona humida en l'espai de la Sèquia Major inclòs a la Xarxa Natura 2000 ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient ACN
Dimarts, 07 Setembre 2021 14:40

El Govern ha aprovat aquest dimarts declarar d'interès social el projecte de restauració i ordenació de la zona dels Prats d'Albinyana, a Vila-seca. Es planteja la restauració de 37,78 hectàrees de zona humida en l'espai de la Sèquia Major inclòs a la Xarxa Natura 2000. Les actuacions incidiran en la millora de diversos hàbitats d'interès comunitari i espècies protegides i l'àmbit afectat està inclòs en una àrea d'interès faunístic i florístic. L'actuació permetrà consolidar una de les majors zones humides entre el delta del Llobregat i el Delta de l'Ebre, amb una importància estratègica, entre altres, per a la migració de les espècies lligades a aquests ambients, especialment d'ocells aquàtics.

El projecte preveu una illa especialment pensada per adequar espais aptes per a la possible nidificació de gavina corsa, espècie protegida i que presenta una colònia de cria actualment en zona portuària, amb la vulnerabilitat que això representa. També es preveu la creació de diferents ambients lacustres amb hàbitats favorables per a la recuperació del fartet, un petit peix en perill d'extinció i que té a la Sèquia Major una població que es veurà afavorida per aquesta actuació.

Es tracta una iniciativa de l'Autoritat Portuària de Tarragona i que comportarà l'expropiació forçosa de terrenys. El projecte és una mesura compensatòria d'impacte ambiental del Pla especial d'ordenació de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Tarragona. "La declaració obre la porta a l'execució de mesures compensatòries determinades en els procediments d'avaluació ambiental que sovint es trobaven en serioses dificultats d'execució per poder disposar dels espais adequats per poder-les executar i l'aplicació del principi de la correcció o compensació dels impactes en el lloc on es produeixen", s'ha apuntat des del Govern.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: