Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alcover rebutja el projecte de la línia aèria de Molt Alta Tensió (MAT) que passaria pel municipi

Les al·legacions presentades contemplen aspectes que xoquen frontalment amb el POUM d'Alcover o el Pla territorial parcial del Camp de Tarragona

Totes les forces polítiques representades a l'Ajuntament d'Alcover (ApC, CUP, Junts i ERC) han fet front comú per rebutjar el projecte de la MAT Totes les forces polítiques representades a l'Ajuntament d'Alcover (ApC, CUP, Junts i ERC) han fet front comú per rebutjar el projecte de la MAT AJUNTAMENT D'ALCOVER
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 04 Setembre 2021 11:20

Totes les forces polítiques representades a l'Ajuntament d'Alcover (ApC, CUP, Junts i ERC) han fet front comú, en el ple d’aquest divendres 3 de setembre, presentant un seguit d’al·legacions a aquest projecte impulsat per una empresa privada i que preveu la construcció de parcs eòlics i fotovoltaics a l’Aragó (Valmuel) i una línia de Molt Alta Tensió que arribaria a la subestació de Begues, al Baix Llobregat.

Aquestes al·legacions contemplen aspectes tècnics, mediambientals i jurídics que xoquen frontalment amb actuacions ja aprovades amb anterioritat, tals com el POUM d’Alcover o el Pla territorial parcial del Camp de Tarragona, entre d’altres. Les al·legacions han estat elaborades d’una banda, pels serveis tècnics municipals de l’ajuntament, i d’altra, per informes encarregats pels diferents municipis afectats i pels Consells Comarcals, al gabinet d’advocats Yxart de Moragas, el biòleg Jordi Escolà Rovira i l’enginyer industrial Lluís Massagués Vidal.

Segons l’alcalde, Robert Figueras, “Alcover està treballant, des de fa un any i mig, en la implementació d’energies renovables en el terme municipal a partir del planejament urbanístic, convertint-se en un municipi pioner a Catalunya. És per això que el projecte de la MAT atempta directament amb els principis bàsics que es volen implementar a Alcover. És inconcebible que aquest macroprojecte ens traspassi pel territori”.

Figueras destaca que “si no existeix un suport explícit de la Generalitat serà difícil combatre macroprojectes d’aquestes característiques. No ens oposem a les energies renovables, però exigim que hi hagi un equilibri territorial en el seu desenvolupament “.

La MAT

El projecte contempla una longitud aproximada de 274km i 475 torres i travessa un total de vuit comarques, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp, Alt Camp, Baix Penedès, Alt Penedès i Baix Llobregat. A l’Alt Camp, els municipis afectats són Alcover, Bràfim, el Milà, Montferri, Nulles, Puigpelat, Rodonyà, Vallmoll, Valls i Vilabella.

El BOE del passat 28 de juliol publicava, en període de vacances, el procés d'informació pública de l'estudi d'impacte ambiental i la sol·licitud d'autorització administrativa prèvia d'un macroprojecte d'un clúster eòlic de l'Aragó i la seva corresponent infraestructura d’evacuació. I aquest mes de setembre finalitza el termini per presentar al·legacions. Des de l’Ajuntament d’Alcover es considera que és un termini insuficient per informar d’un document de milers de pàgines coincidint amb la seva exposició pública en ple mes estival. Per això i per sumar altres organismes de l’àmbit social, ecològic i econòmic, és pel que ha sol·licitat l’ampliació de termini a la subdelegació del Govern a Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: