Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PDeCAT presentarà una iniciativa al Congrés per frenar la nova MAT

Bel adverteix que la línia "trinxarà" el territori

Imatge d'arxiu d'una de les torres de la MAT, ara ja reposada, que el temporal Gloria va vinclar a Sant Hilari Sacalm Imatge d'arxiu d'una de les torres de la MAT, ara ja reposada, que el temporal Gloria va vinclar a Sant Hilari Sacalm ARXIU / ENDESA
Medi Ambient ACN
Dimarts, 31 Agost 2021 14:49

El portaveu del PDeCAT al Congrés dels Diputats, Ferran Bel, ha anunciat aquest dimarts que la seva formació presentarà una proposició no de Llei al Congrés dels Diputats per frenar la nova línia de Molt Alta Tensió (MAT) privada d'un clúster eòlic d'Aragó Florestalia que creuarà 180 quilòmetres de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona fins a la subestació de Begues, al Baix Llobregat. Segons Bel, la línia "trinxarà" el territori i es podria substituir per un aprofitament de les infraestructures i línies de què ja disposa Red Eléctrica.

En roda de premsa al Congrés, Bel ha afirmat que la seva formació també demanarà les compareixences al Congrés de la secretària d'Estat d'Energia, Sara Aagesen, i del secretari d'Estat del Ministeri d'Indústria que tramiti el projecte perquè expliquin la construcció de la nova línia.

El portaveu del PDeCAT s'ha queixat que el govern espanyol va obrir el termini d'informació pública a l'última setmana de juliol perquè transcorregués durant l'agost. Ha recordat que "molts ajuntaments no sabien res d'aquest projecte" i es troben que una línia privada travessarà el seu territori.

El portaveu del PDeCAT ha afirmat que el govern espanyol ha d'explicar per què s'impulsa aquest projecte en comptes d'utilitzar les línies públiques ja existents.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: