Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Àlvar Calvet presenta avui a Poboleda una acció artística en defensa dels encausats per les protestes pel riu Siurana

L'artista ha dissenyat un bitllet de 'Diners Blaus' per recaptar diners per als activistes de la Plataforma pel riu Siurana i del Gepec-EdC

Concentració del passat 17 de març del 2021, amb motiu de la declaració al Jutjat de Falset de dos membres de la Plataforma Riu Siurana Concentració del passat 17 de març del 2021, amb motiu de la declaració al Jutjat de Falset de dos membres de la Plataforma Riu Siurana ARXIU / PRIORITAT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 20 Agost 2021 07:58

Aquest divendres 20 d'agost, a les 19h, el reconegut artista conceptual Àlvar Calvet presentarà a la Sala Polivalent de Poboleda (Priorat) la seva darrera acció artística en defensa del riu Siurana, que té per objectiu recaptar diners per als activistes encausats de la Plataforma pel riu Siurana i del Gepec-EdC. L'artista ha dissenyat el segon bitllet "10 euros / Siurana" del projecte 'Diners Blaus'. En total, s'han editat 500 unitats de bitllets blaus.Avui també es presentaran els vídeos 'On és lo Riu Siurana? A Riudecanyes!' i 'Volem lo Riu Viu'.

L'acte comptarà amb les intervencions Núria Arias, ideòloga del projecte 'Diners Blaus'; Montserrat Cortadellas d'ADDEND de la Morera de Montsant; l'artista Àlvar Calvet i un membre de la Plataforma en Defensa del Riu Siurana.

L'aforament és limiatat i cal fer la inscripció en aquest enllaç.

Els encausats

L'any 2017, una cinquantena de persones van participar en una acció reivindicativa que consistia en desviar aigua del riu Siurana durant unes hores sense que la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes la pogués captar. Aleshores la comunitat va presentar una querella per distracció del curs del riu, coaccions i danys i usurpació. En un principi la querella es va arxivar, però arrel d'una nova acció de protesta -la "palanganada" del 2018, la querella es va ampliar. Els encausats van declarar el passat 17 de març davant del Jutjat d'Instrucció de Falset.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: