Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El GEVEN demana a l'Ajuntament del Vendrell que tanqui les Madrigueres per Sant Joan

El grup ecologista demana a la Generalitat i a l'Ajuntament que compleixin els seus compromisos amb el projecte de renaturalització de la platja

Vista aèria de les Madrigueres, al Vendrell Vista aèria de les Madrigueres, al Vendrell ORIOL MERCADER
Medi Ambient Redacció Infocamp
Diumenge, 20 Juny 2021 17:44

El Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès (GEVEN) ha demanat tant a l'Ajuntament del Vendrell com a la Generalitat que compleixin els seus compromisos amb el projecte de renaturalització de les Madrigueres: al Govern, la redacció del pla executiu, i al consistori, la signatura d'un acord de custòdia per tal d'impulsar el projecte.

El grup ecologista ha citat com a exemple "accions tant senzilles com de fer demostrar el compromís real amb el corriol camanegre, i en una data tan conflictiva com la revetlla de Sant Joan, tenir la platja tancada, com a mínim parcialment o amb vigilància com fan altres municipis veïns". En aquest sentit, alerten que la principal causa de la no supervivència dels pollets és la presència humana i les seves accions com no portar els gossos lligats.

El GEVEN assegura que l'entitat ha complert amb els seus compromisos amb la redacció del pla de gestió que determina i proposa 43 accions de planificació, conservació o millora d'hàbitats, conservació d'espècies, conservació del patrimoni cultural, ordenació de l'ús públic, divulgació i educació ambiental i seguiment i avaluació de la gestió. Alhora, recorden que tots els recursos per la redacció del pla han provingut de l'Obra Social de la Caixa o de recursos propis de l'entitat.

'Les Madrigueres', guia de l'espai natural'

D'altra banda, el GEVEN ha presentat aquesta setmana la guia de la zona humida de les Madrigueres. Es tracta d'un projecte que té com a objectiu ser una eina útil per la divulgació ambiental i científica al voltant de l'espai. Aquesta guia es facilitarà a les escoles i insitituts del Baix Penedès per a poder utilitzar-la com a material didàctic i divulgatiu, i molt aviat estarà disponible de forma pública a l'abast de tothom.

Portada guia Les Madrigueres

Finalment, l'entitat ha renovat la seva junta, que està integrada per: Ismael Muñoz (president), Alberto García (secretari), Teresa Maria Agulles (tresorera), Rosa Maria Puig-Serra (vocal), Maria Teresa Suades (vocal) i Francisco Javier Vázquez (vocal).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: