Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un centenar de famílies ja pertanyen a la Xarxa de Compostaires Mont-roig Miami

L’autocompostatge al jardí de casa permet aprofitar les restes orgàniques de la cuina i obtenir un compost de bona qualitat per a horts i jardins

Cada cop són més els veïns i veïnes que comencen a fer compost a les seves llars Cada cop són més els veïns i veïnes que comencen a fer compost a les seves llars AJUNTAMENT DE MONT-ROIG DEL CAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 10 Juny 2021 15:16

La xarxa de compostaires Mont-roig Miami va creixent i ja són un centenar les famílies que estan fent ús dels compostadors que ha proporcionat l’Ajuntament a totes aquelles persones interessades en donar una segona vida a les seves restes orgàniques convertint-les en compost, un adob natural ric en nutrients que es pot utilitzar en jardins, horts i camps de conreu. És per això que l’Ajuntament anima a tots els veïns i veïnes a sumar-se a la iniciativa i a iniciar-se en la pràctica del compostatge aprofitant la temporada d’estiu. L’Ajuntament compta amb un canal de Telegram @Compostaires Mont-roig Miami, des d’on s’envien consells i informació per resoldre tots els possibles dubtes.

El compostatge casolà

El foment del compostatge casolà s’emmarca en la campanya “Reduir i reciclar, tot és començar”, i ha comptat amb diverses iniciatives, com la xerrada informativa que l’Ajuntament va organitzar el passat mes de gener, on es va informar als veïns i veïnes sobre la quantitat de residus orgànics que es generen a les llars i la importància de tancar el cicle mitjançant el procés de compostatge. La campanya sobre compostatge també compta amb l’edició d’un fulletó informatiu sobre la pràctica de compostatge, que es pot consultar en aquest enllaç.

Cal destacar que amb l’obtenció del compost reduïm els residus i estalviem matèries primeres, s’evita l’ús de fertilitzants i es millora la qualitat dels sòls. A més, amb un correcte tractament de la matèria orgànica disminuïm les emissions de metà (CH4) i per tant els gasos d’efecte hivernacle que contribueixen al canvi climàtic.

Per a més informació o per consultar el vídeo de la sessió “Reduir i compostar, tot és començar”, podeu accedir a aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: