Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La promotora de dues plantes fotovoltaiques a Falset descarta el projecte perquè l'Ajuntament es nega a canviar el POUM

L'Ajuntament presenta un recurs de reposició per evitar noves propostes similars

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Falset Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Falset ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient ACN
Dijous, 10 Juny 2021 07:55

L'empresa promotora de dues macrocentrals fotovoltaiques a Falset ha desestimat executar-les. Els projectes Tarraco III i Tarraco V tenien l'informe favorable de la Ponència d'Energies Renovables de la Generalitat però per tirar-los endavant calia que es fessin modificacions a la línia d'evacuació. A la pràctica però, les havia de realitzar l'Ajuntament de Falset a través de canvis al POUM i el consistori s'hi ha negat. Paral·lelament, el consistori falsetà ha presentat un recurs de reposició a la Ponència d'Energies Renovables per evitar que en un futur emeti informes favorables a aquest tipus de projectes si no tenen en compte el territori i la seva afectació.

Al Priorat, Audax Solar havia plantejat un cinc projectes, sota els noms de Tarraco I, II, III, IV i V. Tres d'ells no van rebre l'autorització per part de la Ponència d'Energies Renovables, mentre que els dos restants ubicats al terme de Falset comptaven amb un informe viable. Segons l'alcalde de Falset, Carlos Brull, "les macrocentrals representaven un impacte paisatgístic i agrari al territori" i recorda que el POUM de la ciutat no permetia la instal·lació d'un projecte com aquest. Davant la negativa de l'empresa a instal·lar-se al terme municipal, Brull assegura estar "molt satisfet".

Finalment doncs, Audax Solar no desenvoluparà cap dels cinc projectes que havia plantejat el febrer i ja ha reclamat el retorn dels avals dipositats a la Generalitat. En un inici, proposava la instal·lació de cinc projectes fotovoltaics amb un abast de més de 200 hectàrees, que incloïen sòl agrari productiu. Un conjunt de centrals que van topar de cara amb el rebuig per part d'institucions i entitats prioratines, que es van unir per reclamar una transició energètica equilibrada, responsable i amb el consentiment del territori.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: