Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou celebrarà el Dia Mundial del Medi Ambient amb dues neteges a les platges

Creu Roja farà el dissabte una neteja terrestre i aquàtica de residus i diumenge, una neteja de plantes invasores, amb l’Associació CEN i Voluntariat Decathlon

Salou celebra aquest cap de setmana el Dia Mundial del Medi Ambient amb dues neteges a les platges Salou celebra aquest cap de setmana el Dia Mundial del Medi Ambient amb dues neteges a les platges RAFAEL LÓPEZ-MONNÉ / PMT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 04 Juny 2021 23:43

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou celebrarà, aquest dissabte, 5 de juny, el Dia Mundial del Medi Ambient, col·laborant amb dues neteges a les platges del municipi, organitzades per dues entitats, al llarg d'aquest cap de setmana.

Neteja terrestre i aquàtica de residus

La primera de les iniciatives és una neteja terrestre i aquàtica de residus, a càrrec de Creu Roja Salou. Es tracta d'un acte tancat, que tindrà lloc demà dissabte, 5 de juny, al matí, des de les 10 h i fins a les 12 h, amb sortida des del Club Nàutic de Salou, i des del monument Els Pilons, per tal de cobrir la platja de Llevant, la platja de Ponent i la platja Llarga, tant per terra com per l’aigua. L’àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament col·laborarà en aquest acte, donant a les persones participants un bidó d'aigua de vidre, amb motiu del dia mundial, i proporcionant bosses de ràfia, per a la recollida de residus.

Aquesta iniciativa també comptarà amb el suport d’altres entitats del municipi, com són: el Grup de Dones de Salou, el Grup Anem a Caminar, el Salou Triatló Costa Daurada i el Club Natació Salou.

Neteja de plantes invasores

D’altra banda, aquest diumenge, dia 6 de juny, es durà a terme, també, una neteja de plantes invasores, a càrrec de l’Associació CEN "Conservació Ecosistemes Naturals" i Voluntariat Decathlon, a través de Decathlon Vila-seca. L'objectiu d'aquesta jornada és controlar les plantes exòtiques invasores que afecten la costa i amenacen l'estructura i el funcionament dels ecosistemes costaners. La iniciativa tindrà lloc a la platja Llarga de Salou, en horari de 10 a 14 h.

L'Ajuntament de Salou col·laborarà en aquesta acció, com altres anys, aportant big bags, on recollir el Carpobrotus, per tal de poder portar-lo fins a la planta de compostatge de Botarell, per al seu tractament.

Entre els requisits per participar en aquesta segona neteja, caldrà que els menors d'edat vagin acompanyats per un adult; i portar, obligatòriament, mascareta.

Les inscripcions

Les inscripcions per a la neteja de plantes invasores es poden realitzar en aquest enllaç.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha agraït a les entitats organitzadores la seva iniciativa per tenir cura del valuós entorn natural de Salou, “un espai encara desconegut i que compta amb una magnífica bellesa paisatgística i mediambiental que cal protegir, entre tots”.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Estela Baeza, ha assegurat que “des de l’Ajuntament, continuarem treballant per conscienciar la ciutadania que canviï els seus hàbits per uns de més sostenibles i que vetlli pel benestar del planeta i la cura de la biodiversitat”.

Aquestes jornades de neteja donen compliment als ODS número 13, ‘Acció pel Clima’; al 14, ‘Vida Submarina’; i al número 15, ‘Vida d’ecosistemes terrestres’; i posen de manifest el compromís que Salou té amb l’Agenda 2030.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: