Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port Tarragona se suma a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient

Es crearà un jardí de papallones, s'organitza un taller sobre les plantes del Port i un recorregut per la costa amb l’objectiu de trobar restes fòssils marines

Es crearà un jardí de papallones, s'organitza un taller sobre les plantes del Port i un recorregut per la costa amb l’objectiu de trobar restes fòssils marines Es crearà un jardí de papallones, s'organitza un taller sobre les plantes del Port i un recorregut per la costa amb l’objectiu de trobar restes fòssils marines PORT DE TARRAGONA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 04 Juny 2021 11:28

El Port de Tarragona se sumarà, aquest dissabte 5 de juny, al Dia Mundial del Medi Ambient organitzant tres activitats de caràcter sostenible i social.

El Jardí de Papallones

La primera de les tres activitats, és la nova creació, dins del recinte portuari, d’un jardí que té com a objectiu incentivar l’existència de papallones. L’acció, proposada pel departament de Sostenibilitat del Port , permetrà fer créixer la diversitat d’olors i colors i existiran nous i diferents ritmes de floració que afavoriran la diversitat d’insectes. Aquests tipus de jardins de papallones promouen la biodiversitat a les ciutats. Les plantes hi tenen una floració gradual i diversa amb flors de diferents formes que poden atreure diversos pol·linitzadors, sobretot papallones. Cal afegir, que els insectes fan una gran tasca en el control biològic de plagues, ja que són depredadors d’insectes que poden ser un perill per a les plantes.

'Vine a conèixer les plantes del Port de Tarragona'

La segona de les tres activitats es durà a terme el mateix dissabte 5 de juny, d’11h a 13h, aproximadament, al Moll de Costa. Es tracta d’una iniciativa, organitzada per treballadores i treballadors voluntaris que formen part de PortSolidari. L’activitat és oberta al públic i porta el títol ‘Vine a conèixer les plantes del Port de Tarragona’. L’activitat pretén donar a conèixer la importància de la jardineria sostenible així com conèixer cadascuna de les plantes que conformen la jardineria del Port. El Port treballa en la creació de noves zones enjardinades amb criteris d’integració paisatgística i tenint en compte els tipus de plantes que trobem de forma natural en la zona litoral del mediterrani.

El taller, per a famílies i infants, consistirà a passar una estona descobrint i identificant, a l’aire lliure, les plantes, arbres i flors en diversos espais enjardinats del Moll de Costa. Amb un tríptic en mà i amb uns adhesius les famílies podran completar i esbrinar si el que estan veient es tracta d’espígol, margalló, romaní o de farigola reptant, entre moltes més espècies que veuran. Cal afegir que les famílies que hi participin s’enduran, com a record de l’experiència, una planta aromàtica per a plantar-la a casa.

A la recerca de restes fòssils

La darrera activitat, organitzada pel Museu del Port, es durà a terme el diumenge 13 de juny. En aquest cas la celebració tindrà doble commemoració, per una banda el Dia Mundial del Medi Ambient i per altra la commemoració del Dia Mundial de l’Oceà, que se celebra el 8 de juny. L’activitat consisteix a fer un recorregut per la costa tarragonina, concretament des de la platja Arrabassada fins a la platja Savinosa, i observar les restes fòssils existents com taurons, corals, petxines i peixos. Sota el títol ‘Taurons i altres animals marins, dotze milions d’anys ens separen’ s’intentarà respondre a preguntes com ara. Com eren aquells animals marins?, Com vivien? Què va succeir?.....

Cal afegir que es tracta d’una activitat gratuïta amb reserva prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i amb punt de trobada, a les 9:45h, a la platja Arrabassada.

Com sempre el Port de Tarragona posa a disposició la seva agenda d’activitats actualitzada publicada amb tota la informació de cada activitat a aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: