Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La platja de la Pineda rep una aportació extra de 100.000 metres cúbics de sorra abans de l'estiu

El Port de Tarragona ha assumit els treballs per evitar la regressió de la platja i han durat poc més de dues setmanes

Imatge d'operaris treballant en la regeneració de la platja de la Pineda (Vila-seca), el 17 de maig del 2021 Imatge d'operaris treballant en la regeneració de la platja de la Pineda (Vila-seca), el 17 de maig del 2021 NÚRIA TORRES / ACN
Medi Ambient ACN
Dimecres, 02 Juny 2021 15:42

La platja de la Pineda a Vila-seca adequa el seu aspecte just abans de l'inici de la temporada d'estiu, amb una aportació extra 100.000 metres cúbics de sorra. Es tracta d'uns treballs que ha liderat el Port de Tarragona, organisme que anualment s'encarrega d'aquesta tasca amb l'objectiu d'evitar la regressió de la platja. Les obres han tingut una durada de poc més de dues setmanes i actualment s'estan duent a terme les últimes intervencions de retirada de les canonades utilitzades per transportar els sediments fins la platja. L'acció complementa l'objectiu dels espigons de contenció dels Prats i del Racó, que permeten el retorn de l'equilibri mediambiental de la zona a llarg termini, evitant la pèrdua de sorra de la platja.

Amb voluntat de conservar l'espai natural en les condicions òptimes, el Port de Tarragona destaca en un comunicat que han utilitzat un dragatge específic per evitar malmetre l'ecosistema. D'aquesta manera, la maquinària que s'ha utilitzat per fer el dragatge també ha servit per controlar la terbolesa de l'aigua.

Per millorar aquest aspecte, s'han col·locat unes cortines per minorar-la. A la vegada, també s'han fet servir sonars i submarinistes que han supervisat que les tasques de dragatge no perjudiquessin a la flora de la zona, especialment una alga marina inclosa en el llistat d'espècies silvestres de protecció especial.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: