Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els ecologistes es mobilitzaran el cap de setmana contra les macroinstal·lacions de renovables

El diumenge 9 de maig, al matí, hi haurà una tractorada a Reus, i a la tarda, una concentració al camp de futbol vell de Falset

Imatge d'arxiu de diverses persones sostent una pancarta durant la concentració a Barcelona contra les macroinstal·lacions de renovables Imatge d'arxiu de diverses persones sostent una pancarta durant la concentració a Barcelona contra les macroinstal·lacions de renovables CAROLA LÓPEZ / ACN
Medi Ambient ACN
Dijous, 06 Mai 2021 21:27

Entitats i col·lectius ecologistes es mobilitzaran el 8 i 9 de maig arreu del territori contra l'"allau" de projectes de renovables i per demanar un canvi de model. Les protestes, coordinades per la Xarxa per la Sobirania Energètica i la Xarxa d'Entitats Catalanes per una Transició Energètica Justa, es duran a terme a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, el Pallars Jussà, Ponent, la Catalunya Central i el Penedès. Inclouran des de tractorades a marxes a peu i tindran com a denominador comú la lectura d'un manifest on s'exigeix la derogació del decret llei 16/2019. Avancen que hi hauran més protestes en les properes setmanes. "Anem a l'una i no pararem", adverteixen.

Sota el lema 'El territori diu Prou' la protesta arriba després de la concentració que, el cap de setmana passat, va aplegar 52 col·lectius ecologistes a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. "Aquest projectes s'han de frenar i posar solució perquè una altra manera de fer la transició energètica és possible", ha assegurat Montserrat Corberó, portaveu de la Xarxa d'Entitats Catalanes per una Transició Energètica Justa, en la presentació de les mobilitzacions.

Els col·lectius han alertat que les protestes no s'aturaran. Així, a banda dels actes previstos per aquest cap de setmana, han anunciat que preparen més accions pel cap de setmana del 22 i 23 de maig i pel del 5 i 6 de juny.

Les protestes del cap de setmana

Al Camp de Tarragona, s'han previst dues accions. Segons ha detallat Toni Carulla, portaveu del Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans -Ecologistes de Catalunya, serà diumenge al matí i inclourà una tractorada a Reus, que acabarà amb un acte conjunt a la plaça de Prim; i, a les 6 de la tarda, una concentració al camp de futbol vell de Falset.

Al Penedès conviuran dues protestes. D'una banda, a l'Anoia, diumenge es farà una marxa, a peu o en bicicleta ,que tindrà una desena de punts de partida: els indrets on es projecten els parcs fotovoltaics o eòlics. La intenció és que els diferents grups s'apleguin a quarts d'1 del migdia a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada, on es llegirà el manifest. En paral·lel, hi haurà protesta a Pontons (Alt Penedès), on dissabte a les 6 de la tarda es penjarà una pancarta a la plaça de l'Ajuntament.

Per la seva part, a les Terres de l'Ebre l'acte serà diumenge, a les 11 del matí, a l'estació d'autobusos de Gandesa. Des d'aquí, ha explicat Ximo Estallé, del Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans -Ecologistes de Catalunya, es farà una marxa fins a la plaça de l'Ajuntament, on les entitats ecologistes faran uns parlaments.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: