Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El nou curs d'energies renovables a Montblanc vol retenir talent per revertir el despoblament a la Conca

El primer cicle superior que es fa a la comarca oferirà 30 places a partir del curs vinent

Imatge del president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, del president del Consell Comarcal, Magí Trullols; i de la directora de l’ins.Martí l’Humà, Imma Huesos, en la presentació del nou cicle Imatge del president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, del president del Consell Comarcal, Magí Trullols; i de la directora de l’ins.Martí l’Humà, Imma Huesos, en la presentació del nou cicle MAR ROVIRA / ACN
Medi Ambient ACN
Dijous, 06 Mai 2021 18:38

L'institut Martí l'Humà de Montblanc acollirà a partir del setembre vinent un nou cicle formatiu d'energies renovables, el primer de grau superior que s'impartirà a la comarca. El curs vol esdevenir una eina per revertir el despoblament que pateix la Conca de Barberà i retenir el talent dels més joves. "Som unes de les comarques més afectades per la transició energètica i veiem molt important formar gent amb sensibilitat i capacitat de desenvolupar la transició d'una manera diferent, amb un model renovable i no com s'ha imposat fins ara", ha afirmat la consellera de Sostenibilitat del Consell i alcaldessa de Senan, Carme Ferrer. Els estudis oferiran 30 places i es faran al centre educatiu i a les instal·lacions de Concaactiva a Montblanc.

Segons dades del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la comarca ha perdut uns 1.500 habitants en la darrera dècada, que suposa un 7% menys de població. Davant d'aquestes xifres, les administracions locals es mostren preocupades pel despoblament que pateix el territori i, per aquest motiu, consideren que el nou curs sobre energies renovables serà una "bona eina" per frenar l'èxode i atreure nous estudiants d'arreu del país que vinguin a cursar els estudis.

En la presentació oficial del cicle, feta aquest divendres a Montblanc, l'alcaldessa de Senan ha assegurat que el curs servirà per formar professionals amb més sensibilitat i per impulsar un nou model energètic més equilibrat. "El que se'ns imposa és un model d'oligopoli que només beneficia a certes empreses, però no reverteix ni distribueix ni reequilibra les inversions al territori, són empreses que només miren pel seu benefici", ha lamentat Ferrer.

En aquest sentit, la consellera de Sostenibilitat s'ha mostrat convençuda que hi haurà un canvi de model energètic que tindrà en compte la voluntat dels agents socials i econòmics de la comarca i que el grau superior tindrà una bona acollida entre els estudiants. També ha apuntat que el cicle formatiu suposarà un ampli ventall de sortides professionals, especialment, pel que fa a la creació de noves empreses dedicades a àmbits ben diversos, com ara la gestió de biomassa o d'energies fotovoltaiques, entre d'altres.

El cicle superior d'energies renovables s'impartirà a cavall entre l'institut Martí l'Humà i les instal·lacions de Concaactiva, on s'ubicarà el taller. Tot i que el Departament d'Educació oferirà 30 places, la direcció del centre preveu que una quinzena d'alumnes comencin en el primer curs previst pel pròxim setembre. "Pel centre és un repte que agafem de bon grat, esperem una bona resposta dels estudiants i ajudar a formar bons professionals", ha remarcat la directora de l'institut, Immaculada Huesos.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: