Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Denuncien un possible vessament de residus a la Font Major d'Alcover

El Casal Popular La Bretxa avisa de la presència d'escuma blanca en aquest punt del barranc arran del polígon industrial

El Casal Popular La Bretxa ha alertat de la presència d'escuma blanca en aquest punt del barranc arran del polígon industrial El Casal Popular La Bretxa ha alertat de la presència d'escuma blanca en aquest punt del barranc arran del polígon industrial CASAL POPULAR LA BRETXA
Medi Ambient ACN
Dimecres, 28 abril 2021 13:01

A Alcover s'ha detectat un possible vessament de residus al barranc de la Font Major, a tocar del polígon industrial. El Casal Popular La Bretxa ha denunciat la presència d'escuma blanca en aquest punt. El col·lectiu, que n'ha fet ressò a les xarxes, assegura que no és el primer cop que passa i que sovint coincideix amb dies plujosos. El Casal i l'Ajuntament tenen un acord signat sobre com actuar davant de possibles incidents de caire mediambiental. Es va establir un protocol per alertar els Agents Rurals i posar-ho en coneixement de l'ACA. En declaracions a l'ACN, l'alcalde d'Alcover, Robert Figueras, creu que podria tractar-se només d'espuma de sabó provinent de restes superficials del terra d'alguna empresa, arrossegades per la pluja.

Es dona la circumstància que a Alcover hi ha una indústria que fabrica sabons i productes de cosmètica. "No sembla cap producte químic perjudicial, però no ho sabem perquè no tenim competències municipals per fer els controls a les empreses amb autorització per abocar aigua a la llera; nosaltres el que fem és informar a l'organisme competent quan visualitzem alguna cosa que no ens sembla normal", remarca Figueras. En qualsevol cas, una de les problemàtiques més notòries a nivell industrial que arrossega Alcover són les males olors provinents de la indústria Cator, on es tracten olis residuals, un fort impacte odorífer en la qualitat de l'aire que d'un temps ençà s'hi treballa per minimitzar. "No s'ha eradicat, però ha anat disminuint, hi ha bona voluntat de totes les parts", conclou l'alcalde.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: