Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV i Enagás signen un acord per impulsar la Vall de l'Hidrogen de Catalunya

El pacte pretén afavorí l'accés dels projectes presentats als fons Next Generation EU

La rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras, i el president d'Enagás, Antonio Llardén, en la signatura de l'acord La rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras, i el president d'Enagás, Antonio Llardén, en la signatura de l'acord URV
Medi Ambient ACN
Dimecres, 21 abril 2021 11:48

La Universitat Rovira i Virgili (URV) i Enagás han signat un acord estratègic de col·laboració per impulsar la Vall de l'Hidrogen de Catalunya, segons ha informat la universitat. El projecte reuneix ja més de cent actors públics i privats i una trentena de projectes en els àmbits de la indústria química, la mobilitat, l'economia circular, les infraestructures per a l'hidrogen, l'R+D+I i la formació. La Vall de l'Hidrogen de Catalunya ha estat identificada per la Generalitat com un dels 27 projectes tractors per a la recuperació econòmica, i té com a objectiu desplegar una economia i una societat de l'hidrogen que aconsegueixi la neutralitat climàtica. L’acord també pretén afavorir l'accés dels projectes als fons Next Generation EU.

La rectora de la URV, María José Figueras, ha destacat la importància de signar l'acord: "Aquest colideratge públic i privat impulsarà els projectes de la Vall i farà possible una transició energètica industrial que generi un important impacte econòmic i social al territori", ha destacat. Per la seva banda, el president d’Enagás, Antonio Llardén, ha manifestat que el pacte "servirà per posar en valor les capacitats industrials i tecnològiques dels sectors energètic i industrial de Catalunya, gràcies al desenvolupament d'una economia de l'hidrogen renovable en concordança amb els fulls de ruta europeu i espanyol".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: