Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roda demana a Adif un estudi d’impacte "detallat" del projecte de construcció de plaques acústiques

L’equip de govern no vol que el projecte serveixi com una consolidació per a que el tercer fil del Corredor del Mediterrani s’implanti a la línia de la costa

L’avantprojecte preveu la instal·lació de més de tres quilòmetres de plaques acústiques, prop de 3.800 metres lineals a Roda de Berà L’avantprojecte preveu la instal·lació de més de tres quilòmetres de plaques acústiques, prop de 3.800 metres lineals a Roda de Berà AJUNTAMENT DE RODA DE BERÀ
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimecres, 17 Març 2021 12:41

La primera setmana de març Adif va fer arribar a l’Ajuntament de Roda de Berà un avantprojecte de construcció de proteccions acústiques a la via de la costa, al seu pas per Roda de Berà, en dos trams diferenciats del municipi.

El primer d’ells s’inicia al carrer Llevant, al límit amb el terme del Vendrell, i s’allarga fins al pont de la via a l’alçada de la plaça de René Vandermeuter. En aquest tram les proteccions hi anirien a banda nord i sud de la via del tren. Pel que fa al segon tram, s’inicia a la Barquera i arriba fins al límit amb el terme de Creixell, en aquest cas només a banda nord de la via, per protegir els habitatges del soroll.

Tres quilòmetres de plaques acústiques

L’avantprojecte preveu la instal·lació de més de tres quilòmetres de plaques acústiques, un total de 3.792 metres lineals a Roda de Berà, amb plaques amb alçades que podrien anar des dels 2 fins al 5 metres, sent aquestes últimes metàl·liques fins als 4 i de metacrilat el darrer metre.

Mentrestant, l’equip de govern de Roda de Berà ha recollit en diferents reunions celebrades la passada setmana les opinions de tots els grups municipals, de les associacions de veïns afectades i dels càmpings, així com dels veïns i veïnes que han volgut fer arribar les seves consultes i opinions a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Per una part, els càmpings sol·liciten la construcció de barreres acústiques i continuaran demanant-les per donar solució a la problemàtica del soroll, atès que en l’avantprojecte no queda contemplada la instal·lació de plaques al tram de la Barquera on s’ubiquen els tres càmpings rodencs.

Per altra banda, entre els veïns i veïnes afectats hi ha opinions favorables i contràries a la seva construcció, a l’espera de rebre més informació.

Preocupació per l'impacte visual

L’alcalde Pere Virgili ha assegurat que només amb l’avantprojecte presentat per Adif, manca molta informació necessària per poder definir una postura més clara, tot i que l’equip de govern pensa que la reducció de l’impacte acústic no equilibrarà l’impacte visual que tindran les plaques, que podrien arribar fins als 5 metres d’alçada en alguns trams.

Quant a l’informe tècnic elaborat per l’arquitecte municipal aquest ha estat desfavorable a l’avantprojecte d’Adif. Per aquest motiu, el govern municipal ha demanat més informació i un estudi "detallat", en el qual es referenciï quin tipus de plaques s’instal·larien en cada tram i secció i com afectaria a cada habitatge, les seves dimensions, els materials emprats, l’estètica i la seva distància i altura respecte als diferents habitatges.

També sol·licita un estudi d’integració amb una simulació visual per avaluar l’impacte de les pantalles acústiques sobre l’entorn i des de les vivendes, tant les més properes com les més allunyades. A la vegada, l'Ajuntament requereix que les plaques acústiques "tinguin la menor alçada possible en tots els trams previstos ja que tots es troben immersos en entorns urbans" i que aquestes "estiguin revestides d’elements ornamentals vegetals que millorarien la integració amb l’entorn i tindrien un menor impacte visual". Alhora, insta a Adif a encarregar-se del manteniment de les pantalles acústiques per evitar actes vandàlics.

Roda alerta sobre el tercer fil

Finalment, l’Ajuntament de Roda de Berà també destaca que no acceptarà que aquest projecte "serveixi com una actuació de consolidació per a que el tercer fil del Corredor del Mediterrani s’implanti definitivament en la línia de la costa, amb el conseqüent increment del trànsit de trens per aquesta línia, molts d’ells de mercaderies perilloses, pel greuge que suposaria per a tots els veïns i veïnes".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: