Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Eoliccat s’adhereix a la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud

La Plataforma, liderada per la Universitat Rovira i Virgili, ja compta amb més de 100 entitats adherides

L'Associació Eòlica de Catalunya (Eoliccat) s'ha adherit a la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud L'Associació Eòlica de Catalunya (Eoliccat) s'ha adherit a la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud ARXIU / EOLICCAT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimecres, 17 Febrer 2021 08:14

L'Associació Eòlica de Catalunya (Eoliccat) s'ha adherit a la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud. La plataforma, liderada per la Universitat Rovira i Virgili (URV), ja compta amb més de 100 entitats que tenen per objectiu transformar la demarcació durant la propera dècada a nivell industrial i social.

Eoliccat ha participat en les primeres reunions i comissions de treball de la Plataforma per aportar l’experiència i coneixement dels seus membres en el desenvolupament i la implantació de l’energia a Catalunya. Una acció orientada a transformar una indústria química més sostenible pel que fa al consum energètic i les emissions i avançar cap a la neutralitat climàtica el 2050.

L'entitat defensa que la consolidació d’un hub industrial i energètic centrat en la producció i aprofitament de l’hidrogen verd com a recurs, "és estratègic per a les comarques del Camp de Tarragona". A més, l’acció que promou la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud resulta estratègica per la Generalitat de Catalunya en la selecció de projectes prioritaris a optar als fons europeus “Next Generation” de recuperació post-COVID. El Govern assenyala que l’hidrogen "és essencial per mantenir la competitivitat de la indústria química de Tarragona i els més de 30.000 llocs de treball que s’hi deriven".

El paper de l’energia eòlica

En aquest projecte, la generació d’energia eòlica és transcendental, atès que aporta la capacitat de generar energia elèctrica suficient per obtenir hidrogen verd a partir de l’electròlisi de l’aigua. La tecnologia eòlica permet generar gran quantitat d’electricitat amb una baixa ocupació d’espai i és plenament compatible amb l’ús agrari de la terra.

Segons Eoliccat, l’hidrogen verd "és un vector energètic que pot servir com a combustible net i sense emissions contaminants per a la indústria i la mobilitat i, per tant, és clau en la transició cap a una economia descarbonitzada". Alhora, la producció d’hidrogen verd "permet l’optimització de la generació eòlica atès que, com a vector, pot ser un instrument efectiu per emmagatzemar l’electricitat produïda en moments d’alta producció elèctrica i baix consum, contribuint a donar estabilitat al sistema de generació renovable", assenyala.

Transició energètica

Aquesta acció s’emmarca en el pla d’acció perquè les energies renovables cobreixin el 50% de la demanda elèctrica de Catalunya l’any 2030 en línia amb els objectius de la Unió Europea. La indústria d’energies renovables és un sector estratègic, especialment en un moment de crisi com l’actual, que compta amb una gran projecció per tirar endavant projectes vinculats a la nova economia veda.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: