Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació programa sessions tècniques als municipis per lluitar contra la vespa asiàtica

La primera sessió s'adreça a les poblacions de l'Alt Camp

Imatge d'un niu de vespa asiàtica dalt d'un arbre, el 27 de gener del 2021 Imatge d'un niu de vespa asiàtica dalt d'un arbre, el 27 de gener del 2021 DIPUTACIÓ DE TARRAGONA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 28 Gener 2021 08:49

Amb l'objectiu de difondre sistemes de control i lluita contra la vespa asiàtica, la Diputació de Tarragona iniciarà, el pròxim 29 de gener, una sèrie de sessions informatives virtuals per als municipis de la demarcació. Aquestes sessions s'adrecen a tècnics i càrrecs electes dels ens locals i a membres d'entitats que puguin estar relacionades amb aquesta problemàtica, com ara agrupacions de defensa forestal, associacions de bombers voluntaris, centres excursionistes, caçadors o apicultors. La primera sessió s'ha programat per al 29 de gener i s'adreçarà a les poblacions de la comarca de l'Alt Camp. Les següents es preveuen dur a terme el 5 febrer, a la Conca de Barberà; el 12 febrer, al Baix Penedès, i el 19 de febrer, al Tarragonès.

En aquestes sessions tècniques s'introduirà els assistents en les principals característiques de la vespa asiàtica (vespa velutina), el seu hàbitat, les zones per on s'estén, les problemàtiques que causa aquesta espècie invasora i com posar-hi remei. També se'ls donarà a conèixer els ajuts de la Diputació per als ens locals per retirada de nius, i se'ls explicarà el projecte Sitmun-vespa asiàtica per al control i seguiment de l'espècie.

Les ponències aniran a càrrec de tècnics de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori de la Diputació de Tarragona; del cos d'Agents Rurals, i del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: