Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El CAT redueix un 13,6% el consum d'aigua el 2020 per la covid-19

El consorci preveu fer inversions per valor de 36,6 MEUR fins el 2023

Imatge d'arxiu de l'ETAP de l'Ampolla Imatge d'arxiu de l'ETAP de l'Ampolla ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient ACN
Dimecres, 27 Gener 2021 16:29

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha reduït el consum d'aigua un 13,6% durant l'any passat. La principal raó ha estat la covid-19 i els efectes econòmics que ha tingut, especialment pel que fa a la caiguda del turisme i de l'activitat empresarial. Així, el consum de les indústries ha baixat un 20,9%, fins als 21,68 hectòmetres cúbics (Hm3); mentre que el descens dels ajuntaments ha estat d'un 9,2%, amb un consum de 42,09 Hm3. Globalment el CAT ha subministrat 63,77 Hm3 d'aigua als seus consorciats. L'organisme ha fet balanç del 2020 aquest dimecres i ha destacat que fins el 2023 farà inversions per valor de 36,6 MEUR, la meitat dels quals estaran finançats per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

El president del CAT, Xavier Royo, ha destacat el trencament de la canonada principal a l'Ampolla de principis del 2020 com un dels fets més destacats de l'any. La incidència va fer que el consorci fes durant els mesos següents un estudi per saber l'estat de més de 12.500 tubs. Únicament 33 van presentar patologies i cinc ja han estat substituïts. Dels 28 restants, dos se substituiran enguany i la resta encara tenen anys de vida útil, segons ha precisat el director gerent, Josep Xavier Pujol. A banda, un dels projectes més ambiciosos per enguany i el 2022 és la implementació de fibra òptica a la canonada per monitoritzar-ne en continu l'estat estructural.

Durant l'any passat també es van iniciar projectes relacionats amb l'augment de la capacitat de regulació i garantia, com ara el dipòsit regulador de Coto del Rei (El Vendrell). En l’àmbit de la millora de la qualitat de l'aigua s'ha iniciat el projecte de reducció del risc microbiològic a l'ETAP de l’Ampolla, per un import d'uns 4,5 MEUR. Abans d'acabar el 2023 també està previst que estigui en marxa un nou dipòsit d'aigua crua a l'ETAP de l'Ampolla, així com un dipòsit regulador a Cunit (Baix Penedès) i un altre a Vila-seca (Tarragonès).

Finalment, el CAT ha celebrat que dues sentències del TSJC li han donat la raó en relació al subjecte passiu del cànon de l'aigua, pel qual el jutjat ha obligat l'ACA a retornar aquest tribut del període 2012-2015, per un valor de 3,56 MEUR.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: