Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un 21,6% de la població de Tarragona i la Canonja està exposada a nivells de soroll superiors a 65 decibels

El trànsit viari afecta el 99,8% de la població dels dos municipis

Vista aèria de la Canonja Vista aèria de la Canonja ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient ACN
Dimarts, 05 Gener 2021 17:36

L'Ajuntament de Tarragona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat han elaborat el Mapa Estratègic de Soroll de l'Aglomeració del Tarragonès, que fa referència als municipis de Tarragona i la Canonja. L'estudi revela que un 21,6% de la població està exposada a nivells de soroll superiors als 65 decibels (dB). El trànsit viari és el que més incidència té, ja que afecta al 99,8% de la ciutadania, si bé el 78,5% es troba per sota dels 65dB. El ferroviari afecta el 4,2% de la població i només un 0,2% ho fa per sobre d'aquest llindar. Finalment, l'impacte de la indústria arriba a un 4% dels habitants, i tots queden per sota dels 60dB.

El document es troba a exposició pública fins el proper 18 de gener i està obert a al·legacions. Un cop el mapa estigui aprovat es començaran a estudiar els plans d'acció en matèria acústica per a la millora i recuperació de la qualitat acústica allà on sigui necessari. L’aglomeració del Tarragonès és una concentració de més de 130.000 habitants de la qual es realitza un mapa estratègic de soroll per primera vegada, en aplicació d'una directiva europea sobre avaluació i gestió del soroll ambiental. L'estudi fa referència al soroll que reben els ciutadans de manera mitjana al llarg del dia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: