Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Baixa Segarra s'incorpora a la xarxa d’abastament d’aigua del CAT

El Consell de la Conca de Barberà aprova el conveni que regula l’execució del projecte per a l’abastament d’aigua a nou municipis de la comarca

La primera preveu l’extensió fins a Forès -a la imatge- de la xarxa d’abastament d’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) La primera preveu l’extensió fins a Forès -a la imatge- de la xarxa d’abastament d’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 28 Desembre 2020 08:02

Seguint la tramitació del projecte comarcal d’abastament d’aigua, el Ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha aprovat aquest mes la signatura del conveni amb els nou ajuntaments implicats que té per objecte regular l’execució del projecte d’abastament d’aigua a aquests municipis amb connexió al Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). Els ajuntaments afectats són els de l'àmbit de la Baixa Segarra, al nord de la Conca: Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb.

Tots aquests municipis tenen mancances des de fa anys per a l’abastament d’aigua potable per al consum dels seus habitants, ja sigui per la seva escassetat o per la baixa qualitat de la que tenen disponible.Després que els ajuntaments s’adherissin al projecte per abastir els seus pobles amb aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), ara aquest conveni estableix el marc de col·laboració entre el Consell Comarcal, com a entitat que actuarà com a subministradora de l’aigua, i els ajuntaments interessats.

Les fases del projecte

El projecte, segons detalla el conveni, es portarà a terme en tres fases. La primera preveu l’extensió fins a Forès de la xarxa d’abastament d’aigua del CAT i té un pressupost de 4.236.000 €. La segona fase preveu portar l’aigua des de Forès fins a Conesa i Santa Coloma de Queralt. Té un pressupost de 2.815.000 €. I l’última, portar l’aigua als restants municipis, i té un pressupost de 2.731.000 €.

En total, doncs, el projecte puja a un 11.730.000 € que es finançaran amb els ajuts de l’Agència Catalana de l’Aigua, la Diputació de Tarragona i dels ajuntaments implicats. Els ajuntaments implicats aportaran 785.000 €, i la resta la Diputació de Tarragona i l’Agència Catalana de l’Aigua (que ja ha concedit un ajut inicial de 3.127.000 € per a la primera fase del projecte).

Per altra part, la Diputació de Tarragona prestarà l’assistència tècnica a les tres fases del projecte a banda de col·laborar econòmicament en cada fase del projecte, i el Consell Comarcal coordinarà l’execució de tot el projecte.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: