Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Ponència Ambiental de la Generalitat rebutja la central eòlica Serra de les Guixeres, a Montblanc

La Generalitat argumenta que la instal·lació, al coll de Lilla, impactaria en el patrimoni natural i el paisatge

Imatge cedida per l'Ajuntament de Montblanc on es mostra en quin punt l'avantprojecte tenia previst ubicar els aerogeneradors Imatge cedida per l'Ajuntament de Montblanc on es mostra en quin punt l'avantprojecte tenia previst ubicar els aerogeneradors AJUNTAMENT DE MONTBLANC
Medi Ambient ACN
Divendres, 04 Setembre 2020 18:02

La Ponència Ambiental de la Generalitat ha desestimat la instal·lació de la central eòlica Serra de les Guixeres, que la multinacional portuguesa EDP volia instal·lar al coll de Lilla, al terme municipal de Montblanc. Argumenten que la instal·lació, amb dos aerogeneradors de fins a 156 metres d'altura i 10 MW en total, afectaria significativament elements de patrimoni natural d'elevat valor i un connector ecològic, sense que l'empresa hagi previst mesures de minimització en el cas de la línia d'alta tensió.

A més, la presència de molins impactaria negativament sobre l'actual paisatge, no és compatible amb els usos del sòl de protecció especial del Pla Territorial i tampoc amb el plantejament urbanístic de Montblanc.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: