Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Seixanta establiments de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant participen en el pla de reciclatge

L’objectiu és incrementar la taxa de reciclatge de vidre a l'estiu / Ecovidrio realitzarà 60 visites informatives i lliurarà cubells especials i contenidors als establiments

Imatge del lliurament del contenidor de vidre al restaurant Vistamar de l'Hospitalet de l'Infant Imatge del lliurament del contenidor de vidre al restaurant Vistamar de l'Hospitalet de l'Infant AJ. VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 23 Juliol 2020 11:10

Un total de 60 bars i restaurants de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant participen en l’operativa d'estiu de Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya. La iniciativa té l'objectiu d'incrementar el reciclatge de vidre aquest estiu durant la tornada a la normalitat i aconseguir gràcies a la feina en equip de tots, ciutadans, administracions públiques, hostalers i Ecovidrio un estiu més sostenible.

Durant els mesos d'estiu Ecovidrio treballarà de bracet amb  l’equip de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per reforçar l'operativa de recollida selectiva d'envasos de vidre i facilitar la col·laboració de la ciutadania i, especialment, dels hostalers perquè la tornada a la normalitat sigui igual o més sostenible que altres anys. Per a això, Ecovidrio  realitzarà 60 visites d'informació i sensibilització als professionals hostalers del nucli de l’Hospitalet de l’Infant i de l’Almadrava que participaran en la campanya, els lliurarà de manera gratuïta cubells especials per facilitar la tasca de reciclatge i aportarà contenidors adaptats a les necessitats del sector.

La incidència del turisme i l'augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d'envasos de vidre, ja que es recull una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i guinguetes són els responsables de la generació del 52% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús, de manera que són un sector clau per a una transició real cap un model d'economia circular que no s'ha d’aturar tot i les circumstàncies excepcionals per les quals està passant la societat.

"Després d'aquests difícils mesos hem vist com els hostalers de tot el territori català s'han deixat la pell treballant a marxes forçades per adaptar terrasses i sales per tal de garantir la seguretat dels seus clients. I a Ecovidrio sabem que necessiten tot el nostre suport perquè, en aquests mesos d'estiu tan importants per a la seva recuperació, no deixin enrere la sostenibilitat” ha dit la gerent d’Ecovidrio, Silvia Mayo, i ha afegit “per això seguirem apostant al 100% per aquest canal, per acompanyar-los i fer entre tots una nova normalitat tant o més sostenible del que era abans ". A més, Mayo ha assenyalat que "un any més Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha demostrat un gran compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre i aquest any esperem aconseguir mantenir els valors de recollida selectiva de vidre a les cotes d'anys anteriors”. “Aquest estiu podrem tornar a constatar que l'avenç cap a un model més sostenible és imparable gràcies a la col·laboració de ciutadans, professionals hostalers i administracions públiques", ha conclòs la gerent d’Ecovidrio.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Frederic Escoda, ha agraït a Ecovidrio que, per tercer any consecutiu, hagi inclòs Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant en la seva campanya estival i també ha desitjat que, amb aquesta iniciativa, enguany s’aconsegueixi reciclar al municipi una quantitat similar o superior a la de l’any passat, que va ser de més de 90 tones.

Durant aquest estiu a nivell estatal, la campanya preveu arribar a gairebé 11.500 establiments hostalers pertanyents a 107 municipis, dels quals 19 municipis amb gairebé 2.000 establiments corresponen a Catalunya. A més, comportarà una ambiciosa dotació de mitjans al sector hostaler amb la instal·lació de més de 3.500 contenidors i cubells especials per facilitar el reciclatge.

Dades de reciclatge a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Durant l’any 2019 la recollida selectiva de residus d'envasos de vidre, mitjançant el contenidor verd, va arribar a les 235 tones a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Aquesta xifra suposa un increment del 10% respecte l’any 2018. Segons aquestes dades, com a mitjana, cada ciutadà va dipositar al contenidor verd 36 kg de vidre, uns 123 envasos per persona.

Dades de reciclatge a Catalunya

A Catalunya aquesta xifra va ascendir fins a les 172.918 tones l’any 2019, fet que suposa un increment del 25% en els últims cinc anys i un 6,5% respecte l’any 2018.
Segons aquestes dades, com a mitjana, cada català va dipositar al contenidor verd 22,5 kg de vidre, uns 77 envasos per persona. Per províncies, Girona és la que encapçala la llista amb 31 kg/hab, seguida de Tarragona (24,5 kg / hab) i Lleida (21,9 kg / hab). En aquest sentit, cal destacar que Tarragona (24,5 kg / hab) i Girona (31 Kg / hab) se situen dins de les 10 capitals més recicladores de tot l'Estat.

El reciclatge d'envasos de vidre a Espanya

Finalment, cal destacar que durant l’any 2019, a tot l’Estat es van recollir de manera selectiva 896.450 tones de residus d'envasos de vidre a través del contenidor verd, una mitjana de 19 kg per habitant i 66 envasos per persona. Aquesta xifra representa un increment del 30% en els últims cinc anys.En l'actualitat, a Espanya hi ha 230.950 contenidors per al reciclatge d'envasos de vidre i només en 2019 Ecovidrio va instal·lar 5.873 iglús nous. Així doncs, la mitjana nacional se situa en 1 contenidor per cada 204 habitants, un dels millors dades a nivell europeu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: