Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra En Comú demana la remunicipalització del servei de recollida d'escombraries

Els Comuns s'afegeixen a les crítiques a l'empresa adjudicatària, mentre l'equip de govern elabora un infome de l'incompliment d'algunes clàusules del servei

Bosses de brossa fora dels contenidors, una imatge que s'ha repetit en diversos punts de Torredembarra Bosses de brossa fora dels contenidors, una imatge que s'ha repetit en diversos punts de Torredembarra TORREDEMBARRA EN COMÚ
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 20 Juliol 2020 19:35

Torredembarra En Comú, partit que no té representació a l'Ajuntament, s'ha afegit avui a les crítiques al servei de neteja viària i recollida d'escombraries, a càrrec de l'empresa Nordvert. Els Comuns es fan ressò de queixes veïnals rebudes en alguns punts del municipi com ara "contenidors amb escombraries a punt de caure pels costats; bosses acumulades fora d'aquests; cartons, mobles, electrodomèstics al costat de les illes de contenidors i a diverses voreres de qualsevol barri".

Els Comuns consideren que l'Ajuntament de Torredembarra no ha exigit "de forma prou contundent" que s'apliquin tots els punts que hi ha en el contracte de delegació del servei. Per aquest motiu, demanen que s'utilitzi "la clàusula que indica que la prestació del servei estarà subjecta a les inspeccions i controls efectuats pels mateixos mitjans de l'Ajuntament o aquells externs que s'estableixin amb la finalitat de verificar que es compleixin els serveis pactats". I un cop feta la valoració, Torredembarra En Comú creu que "si cal, cal posar en marxa tots els mecanismes legals que ens portin a remunicipalitzar els serveis".

El govern municipal no descarta rescindir el contracte del servei

Durant el plenari celebrat dijous passat, l'equip de govern no va descartar la rescissió del contracte del servei de recollida d'escombraries, que es va atorgar fa aproximadament un any i mig a l'empresa Nordvert. El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, va informar s'està elaborant un informe sobre els incompliments del servei després de l'estat d'alarma, mentre que l'alcalde, Eduard Rovira, va anunciar que s'han reunit amb l'empresa en diverses ocasions per resoldre el problema, però va admetre que "de moment, no s'han solucionat".

En el mateix Ple, l'oposició també va denunciar la situació que es viu a Torredembarra amb la recollida d'escombraries. Des del PSC, Vale Pino qualificava la situació "d'intolerable". Per la seva banda, Toni Cruz, de Ciutadans, va afirmar que "la causa de l'actual desgavell es troba en el mateix contracte que es va signar en el seu dia", mentre que Josep Maria Calvet, de Junts per Torredembarra va lamentar "la mala imatge que això dóna de la Torre".

Mesures correctores per millorar el servei

Cal recordar que la Regidoria de Sostenibilitat va informar a principis de juliol que s’havien començat a implementar mesures per a fer front a la problemàtica de la recollida d’escombraries. En concret, la instal·lació de més contenidors en alguns punts on s’havia detectat increment en l’aportació de deixalles i el repartiment de cubells i informació per a les segones residències ubicades en zones en què s’ha implementat la recollida porta a porta, i també per a aquelles persones que requereixin una substitució dels entregats en el seu dia.

Fins a finals del mes de juliol, el punt de recollida de cubells és a Cal Bofill, el centre d’activitats mediambientals de Torredembarra, en horari de 10 a 14 h, de dilluns a divendres. La primera setmana del mes d’agost també s’ubicaran punts de distribució als barris de Babilònia, Clarà i Sant Jordi, que s’anunciaran oportunament.

Una altra de les mesures previstes és doblar la recollida (buidant contenidors dos cops al dia) en una quinzena de punts més com s’acostuma a fer en ple mes d’agost i disposar d’un grup d’operaris de reforç del mateix Ajuntament per a donar resposta a les situacions d’emergència. A més, el servei de neteja viària està ja realitzant un suport extraordinari de neteja al voltant dels contenidors.

D’altra banda, aquests darrers dies s’ha realitzat el canvi de cubells d’orgànica al Nucli antic, entregant models xipats a aquelles persones que duen a terme la recollida selectiva en aquesta zona. En total, ja se n’han repartit més de 130 i demà finalitza el lliurament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: