Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus desbloqueja la licitació del contracte de neteja viària i recollida de residus per 13,7 MEUR anuals

La tramitació s'havia aturat arran de diverses al·legacions i per la paralització dels terminis administratius

Imatge d'una illa de contenidors del carrer de Cambrils de Reus, amb un contenidor de rebuig ple de brossa en primer terme Imatge d'una illa de contenidors del carrer de Cambrils de Reus, amb un contenidor de rebuig ple de brossa en primer terme ROGER SEGURA / ARXIU / ACN
Medi Ambient ACN
Divendres, 19 Juny 2020 17:45

El ple de l'Ajuntament de Reus ha desbloquejat la licitació del contracte del servei de neteja viària i recollida de residus, i obrir la convocatòria del concurs públic per adjudicar el contracte municipal. El contracte té un pressupost de licitació de 13,7 MEUR anuals i una vigència de deu anys. Segons informa el consistori, el nou contracte es fixa com a objectiu "millorar les prestacions actuals amb un servei més eficient i flexible, més proper a la ciutadania, i adaptat a les característiques de cada barri de la ciutat". L'acord de ple desbloqueja una licitació aturada inicialment per les al·legacions presentades contra el plec de clàusules del concurs públic.

La resolució de les al·legacions per part del Tribunal de Contractes de la Generalitat de Catalunya va obligar l'Ajuntament a introduir millores com establir topalls de mínims i màxims en alguns criteris del concurs. Posteriorment, la licitació ha estat bloquejada per la paralització dels terminis administratius, obligada amb el decret d'estat d'alarma per l'emergència sanitària de la covid-19.

L'adjudicació del contracte corresponent al servei de neteja i recollida de residus contempla la subrogació del personal de l'adjudicatari que actualment presta el servei, d'acord al conveni col·lectiu del sector. A més, s'estableix un procés de millora contínua de l'estat de la neteja, amb un control de la qualitat de l'execució del servei i possibilitat de penalitzacions.

Algunes millores que preveu el contracte és la reducció de la longitud dels recorreguts per adaptar-los al rendiment òptim, l'increment de recorreguts i de la mecanització, mitjançat l'escombrada mecànica de voreres, una major eficiència dels tractaments amb aigua, increment dels serveis de neteja de taques i grafits, i geolocalització de tots els serveis amb sensors d'activitat.

A més, es renovarà tot el parc de contenidors de càrrega lateral. Els licitadors proposaran alternatives per zones amb dificultats per col·locar contenidors així com d’una de sistema de recollida porta a porta, com a prova pilot. També es farà una prova amb contenidors i identificació d'usuari (amb targeta o mòbil).

S'augmentarà el nombre de contenidors de selectiva i es reduirà els de resta. Tots els contenidors hauran d'estar identificats i s’instal·laran sensors de capacitat en alguna fracció, com el vidre. El contracte també estableix que es faran campanyes de sensibilització i educadors a peu de carrer per fomentar la implicació de la ciutadania en la recollida selectiva.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: