Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alcover dona el tret de sortida a una campanya de civisme

Sota la marca 'Estima Alcover: net, sostenible i tranquil' s'iniciarà amb dues campanyes: 'Els gossos' i 'El reciclatge'

La regidora de Medi Ambient, Carme Sánchez, i el regidor de Comunicació, Josep M. Girona, ha presentat les noves campanyes de civisme La regidora de Medi Ambient, Carme Sánchez, i el regidor de Comunicació, Josep M. Girona, ha presentat les noves campanyes de civisme M.ÀNGELS BLADÉ
Medi Ambient Josep Cartanyà
Dimecres, 10 Juny 2020 20:26

L'Ajuntament d'Alcover ha presentat una campanya de civisme sota la marca 'Estima Alcover' amb l'objectiu de conscienciar els veïns i veïnes "que l'incivisme d'uns pocs el paguen tots", tal i com  ha afirmat Josep M. Girona, regidor de Comunicació d'Alcover. La campanya s'inicia amb una doble acció: 'El reciclatge', sota el lema "Reciclar bé té premi" i 'Els gossos', amb el lema "El gos és teu, Alcover és de tots".

Aquesta campanya de sensibilització també incorporarà altres accions específiques com la que té per objectiu respectar i conservar La Vall del Riu Glorieta i d'altres com la del soroll, que s'aniran difonent durant l'any. Durant la presentació de la campanya, Girona ha explicat que el respecte cap a l'altre "és fonamental" per millorar el civisme i s'ha mostrat indignat pel foc que van fer "uns indesitjables" al mig de la Vall del Glorieta. 

El reciclatge: "Reciclar bé té premi. Hi guanyes tu, hi guanyem tots"

La regidora de Medi Ambient d'Alcover, Carme Sánchez, ha donat detalls de la campanya sobre reciclatge. La regidora ha explicat que, si es recicla bé, té premi pels alcoverencs i alcoverenques, ja que "es redueix el rebut de la brossa". A més, un bon reciclatge ajuda a conservar el medi ambient, a estalviar en recursos naturals i a donar una nova vida a la matèria.

Alcover disposa de 25 àrees de recollida selectiva diària, ubicades per tot el terme, a més de la Deixalleria municipal per recollir voluminosos, poda, oli usat... i el punt verd de Ca Cosme per residus especials com piles, florescents...

Per incentivar el bon reciclatge i la reducció de la taxa d'escombraries, l'Ajuntament facilita al veïnatge bosses de reciclatge d'envasos, vidre i paper; i de cubells i bosses de matèria orgànica, al punt de Ca Cosme. 

També s'establirà una sèrie de bonificacions en funció de l'ús de la deixalleria: Bonificació d'un 5% amb l'aportació d'oli usat a la deixalleria; bonificació del 15% per quatre aportacions de residus especials o voluminosos a la deixalleria; i bonificació del 20% als comerços  i empreses per l'ús de la deixalleria, un mínim de deu vegades a l'any.

Els gossos: "El gos és teu, Alcover de tots"

La segona acció que es desprèn de la marca 'Estima Alcover' té per objectiu aconseguir que tots els propietaris de gossos recullin els excrements dels seus animals de companyia. En primer lloc, Carme Sánchez ha recordat que els gossos s'han de portar als espais autoritzats per a fer les seves necessitats. Alcover compta amb dos pipicans, a l'avinguda Sant Pau i a la Garriga, i com a novetat, un recol·lector portàtil d'orina al nucli antic.

En cas que no es faci ús d'aquests espais, l'Ajuntament recorda que també és "obligatori" recollir els excrements de la via pública com també diluir la seva orina amb aigua per evitar males olors i mantenir net el poble.

Per facilitar aquesta pràctica, l'Ajuntament entrega, de manera gratuïta, un dispensador de bosses i una ampolla, a tots els propietaris que tinguin animals censats. El material s'ha de recollir a l'OAC de l'Ajuntament, tal com ha explicat Sánchez.

En el vídeo de la campanya també es recorda que la no recollida dels excrements de la via pública pot comportar una sanció de 300 euros.

Logo Estima Alcover

Els diferents materials gràfics i audiovisuals d'ambdues campanyes es difondran a través dels canals oficials de l'Ajuntament d'Alcover: Xarxes socials @alcover_vila, l'App, el Butlletí d'Informació Municipal, l'agutzil telemàtic i la pàgina web www.alcover.cat.

Amb aquestes campanyes s'apel·la a la responsabilitat i el civisme per aconseguir un Alcover "net, sostenible i tranquil". Des de l'Ajuntament s'espera que ben aviat es vegin els resultats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: