Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les platges de Llevant i Capellans de Salou tornen a obtenir les banderes blaves

Enguany, aquest reconeixement fa complir també amb les normes higièniques i de distanciament per part de les autoritats competents

La platja de Capellans a Salou La platja de Capellans a Salou SALOU.CAT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimecres, 10 Juny 2020 10:29

Les platges de Llevant i Capellans de Salou han tornat a revalidar el guardó de la Bandera Blava, com a reconeixement mediambiental. Cal dir que les platges Bandera Blava, a més del compliment dels seus criteris durant la temporada de banys, han de complir, també, aquest any 2020, amb les normes higièniques i de distanciament social per part de les autoritats competents.

Segons l’alcalde Pere Granados, que s’ha mostrat satisfet, un any més, per l’assoliment d’aquest guardó, ha manifestat que “fa temps que treballem pel futur sostenible del litoral salouenc, i ara, més que mai, per tenir unes platges netes, sanes i segures”. Per la seva banda, la regidora de Platges, de Qualitat i Pla d’Usos, Julia Gómez, explica que “la finalitat de les banderes blaves és promoure i millorar actituds i comportaments cívics-ambientals, en unes destinacions més sostenibles, que atreguin usuaris i viatgers responsables”.

Cal dir que Catalunya se situa en el quart lloc del rànquing per comunitats autònomes al 2020 en nombre de platges amb Bandera Blava, amb un total de 95. El primer lloc és per a la Comunitat Valenciana (134); segueixen Galícia (107) i Andalusia (100). Canàries es troba en cinquè lloc, amb 51 platges; Balears, en sisè, amb 38, i Múrcia amb 26, en setè lloc. Tanmateix, la classificació pel que fa al nombre de ports guardonats l’encapçala Catalunya, amb 23.

El programa ‘Bandera Blava’ promou la sostenibilitat a les platges

El Programa Bandera Blava per a platges, ports i embarcacions va ser creat i és desenvolupat per una Organització No Gubernamental, sense ànim de lucre, la ‘Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE)’, que té com a branca i gestor dels seus Programes a Espanya ADEAC. Actualment, 45 països en els cinc continents participen en aquest programa de ‘Bandera Blava’, amb el suport i col·laboració, entre altres, de les Agències de Nacions Unides pel Turisme (OMT) i pel Medi Ambient (PNUMA). El Programa s’esforça en promoure el desenvolupament sostenible de les zones litorals, a través de l’exigència d’uns estàndards elevats en la qualitat de les aigües de bany, la seguretat, la gestió ambiental i la informació i educació per a la sostenibilitat.

Bandera Blava també treballa per fomentar la cooperació entre el sector turístic i el sector ambiental, a nivell local, regional i nacional. Així, al llarg d’aquests anys, el Programa Bandera Blava s’ha convertit en el distintiu i guardó ambiental més conegut i valorat, a nivell universal, pels turistes i pels touroperadors. La seva missió és promoure la sostenibilitat en el sector turístic a través de l’educació ambiental, la protecció ambiental i altres pràctiques que fomenten el desenvolupament sostenible i la cura del medi ambient. Gràcies a la Bandera Blava, més de 4.500 platges, ports esportius i embarcacions turístiques sostenibles contribueixen, en tot el món, als objectius de desenvolupament sostenible.

Així mateix, a través dels seus criteris, Bandera Blava lluita contra la desigualtat, l’atur, les amenaces a la salut, l’esgotament dels recursos naturals, les amenaces ambientals, la contaminació i la degradació del medi ambient, en general. En definitiva, Bandera Blava promou i reconeix els esforços públics i ciutadans per complir els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: