Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Pont del Diable i dues nits de lluna plena, l’escenari per celebrar el Dia del Medi Ambient

Es faran visites guiades el divendres i dissabte, 5 i 6 de juny, incloent-hi sopar i tast de vins a la Casa del Guarda

Per commemorar el Dia del Medi Ambient es faran visites guiades Per commemorar el Dia del Medi Ambient es faran visites guiades PONTDELDIABLETARRAGONA.COM
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 04 Juny 2020 10:32

El parc ecohistòric del Pont del Diable celebra aquest cap de setmana el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) organitzant les nits de divendres i dissabte, 5 i 6 de juny, una visita guiada nocturna a l’espai, incloent-hi sopar i tast de vins a la Casa del Guarda. Les nits de lluna plena són una oportunitat per descobrir de forma diferent, aprofitant la incerta llum de la lluna, el parc, amb l’aqüeducte de les Ferreres, els jardins romàntics dels Puig i Valls i l’espai natural de bosc mediterrani que els envolta, que té una vida pròpia a la nit. D’altra banda, el mateix divendres, 5 de juny, a la tarda, a l’aqüeducte de les Ferreres, es presentarà el manifest #HealthyRecovery (#RecuperacióSaludable), reclamant que la recuperació post-Covid19 es faci tenint en compte els aspectes mediambientals.

Pel que fa a les visites guiades al Pont del Diable, un dels al·licients de l’activitat passa per la identificació (pels sorolls i pels cants) d’alguns dels animals nocturns presents al parc ecohistòric, com per exemple, el xot o l’enganyapastors. També es poden visualitzar altres aus nocturnes com l’òliba i el siboc. L’explicació de les curiositats dels efectes de la lluna sobre la Terra es barregen amb la llegenda del Pont del Diable, que encara li dóna més sentit a la nit, i permet apropar els visitants als elements llegendaris del Parc i del monument Patrimoni de la Unesco.

La visita anirà precedida d’un sopar-aperitiu a la Casa del Guarda i finalitzarà amb un tast de vins de La Conreria d’Scala Dei en el mateix espai. La convocatòria és a les 21h i el preu és de 30 euros per persona. Cal fer la reserva al 675 85 37 22. També es pot fer la visita guiada sense sopar. En aquest cas la convocatòria seria a les 22h.

Presentació del manifest #RecuperacióSaludable

D’altra banda, coincidint també amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, Limonium SL –consultaria tarragonina especialitzada en medi ambient i concessionària del Parc Ecohistòric del Pont del Diable– organitza aquest divendres, 5 de juny, un acte de presentació del manifest #HealthyRecovery (#RecuperacióSaludable). Signada per més de 40 milions de professionals sanitaris de 90 països, és una carta adreçada als caps d'estat del G20 reclamant que la recuperació post-Covid19 es faci tenint en compte els aspectes mediambientals, com ara el canvi climàtic o la contaminació, donat el seu impacte primordial sobre la salut. El manifest es pot consultar aquí.

Es comptarà amb la presència de Javier Rodríguez, cap del servei de cirurgia maxil·lofacial de l'Hospital Joan XXII, i de Laura Aguilera, cap clínic del servei de Rehabilitació de l'Hospital del Vendrell. L’acte es farà a les 18h, davant de l’Aqüeducte de les Ferreres, al cor del Parc Ecohistòric del Pont del Diable, un espai especialment adequat per reflexionar sobre la relació entre medi ambient i salut.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: