Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sarral instal·la 10 plaques solars al pavelló i estalviarà 10 tones anuals d’emissions de CO2

L’Ajuntament també estudia convertir tots els edificis municipals en autosuficients, a través de captadors solars

En total, s'han instal·lat 10 plaques solars al pavelló En total, s'han instal·lat 10 plaques solars al pavelló AJUNTAMENT EL SARRAL
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimecres, 03 Juny 2020 15:07

Aquesta setmana, el pavelló municipal de Sarral passarà a utilitzar energia neta, concretament del sol. L’Ajuntament ha instal·lat 10 plaques fotovoltaiques a la teulada, que escalfen tota l’aigua calenta del sistema sanitari del complex esportiu. La xarxa fotovoltaica estava espatllada des de feia quinze anys, quan es va decidir no reparar-la i escalfar-se amb gasoil. Els captadors estaven trencats i ara se n’han instal·lat de nous. L’estalvi directe en litres de gasoil serà d’un 80%;  i en emissions de CO2, de 6,92 tones a l’atmosfera. És a dir, una reducció de les emissions contaminants del 69% en deixar-se de cremar, cada any, 2.415 litres de gasoil. L’estalvi econòmic està calculat en 1.290 euros anuals.

També s’han substituït els trenta focus convencionals per altres de LED, que estalvien 8034 kWh anuals, el que equival a una reducció del 50% de l’emissió dels gasos que produeixen el perjudicial efecte hivernacle. Aquesta substitució ja estava prevista en el mandat anterior, i l’actual equip de govern li ha donat continuïtat. L’estalvi econòmic serà d’uns 1.400 euros cada any.

La inversió municipal en aquesta renovació energètica és de 15.000 euros. El regidor d’Esports, Medi Ambient i Sostenibilitat, Ricard Miquel, ha explicat que “quest és un projecte de present, però sobretot de compromís amb el nostre futur. Mostra el compromís decidit del govern municipal de Sarral en posar en marxa accions que contribueixin a frenar la crisi climàtica. L’estalvi és doble: en emissions perjudicials per  la capa d’ozó que provoca l’escalfament global, i econòmic en els pressupostos públics”. L’Ajuntament ja estudia la viabilitat de convertir en autosuficients, mitjançant plaques solars, la resta d’edificis municipals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: