Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alcover incrementa les mesures de control a la Vall del riu Glorieta

Aquestes mesures pretenen ser pedagògiques, estrictes i coercitives tenint en compte que la zona té un gran risc d’incendi forestal

S’han col·locat quatre cartells informatius al llarg del camí del Remei en els que s’informa de l’obertura o tancament del pàrquing de Mas de Forès S’han col·locat quatre cartells informatius al llarg del camí del Remei en els que s’informa de l’obertura o tancament del pàrquing de Mas de Forès AJUNTAMENT D'ALCOVER
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 30 Mai 2020 12:10

L’Ajuntament d’Alcover ha incrementat les mesures de control per accedir a la Vall del riu Glorieta. Es tracta d’insistir en la necessitat de preservar un espai natural de gran valor que està exposat a les conseqüències derivades de la massificació i l’incivisme d’aquells que no el respecten. Aquestes mesures pretenen ser pedagògiques, estrictes i coercitives tenint en compte que la zona, una de les portes d’entrada a les Muntanyes de Prades, té un gran risc d’incendi forestal.

Aquesta iniciativa contempla un seguit de recursos adreçats a minimitzar l’impacte turístic i humà. Per una banda, s’han instal·lat dues tanques de fusta: una a l’ermita del Remei en direcció al camí de Mas de Forès i l’altra a la bifurcació entre el camí del Mas de Forès i el camí de l’Albiol, que impedeixen el pas de vehicles cap a l’aparcament. Aquestes es tancaran quan s’activi el Pla Alfa 2 o en les situacions que ho requereixin. Al costat de les tanques resta un espai d’un metre i mig per pas de persones. També s’han col·locat quatre cartells informatius al llarg del camí del Remei en els que s’informa de l’obertura o tancament del pàrquing de Mas de Forès i de les característiques de la zona, i un cartell de prohibit el pas al costat de la tanca de fusta de Mas de Forès, deixant circulable el camí de l’Albiol. A més, es prohibeix l’estacionament en tot el camí, amb sancions als infractors, i també es prohibeix la circulació d’autobusos i vehicles d’alt tonatge.

D’altra banda, s’han senyalitzat els carrers de la part baixa de la urbanització El Remei perquè no es pugui estacionar. De cara a fer complir la normativa, hi haurà controls continuats per part de la vigilància municipal. A més, el pàrquing del Remei només podrà ser utilitzat pels vehicles autoritzats; aquells veïns que disposen del carnet que dispensa l’Ajuntament o els clients del restaurant de l’Ermita. I, per últim, a la caseta del Mas de Forès es repartiran flyers informatius.

Aquestes accions van encaminades a aconseguir un model de turisme sostenible i responsable, lluny de massificacions i disposat a contribuir a que no es malmetin els recursos naturals d’aquest espai.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: