Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Consell del Tarragonès inicia el desplegament dels nous contenidors de recollida selectiva

El grup comarcal d’ERC al Tarragonès espera que el funcionament del nou contracti millori el modus operandi dels darrers anys

El Consell Comarcal del Tarragonès ha iniciat la substitució dels antic contenidors pels nous El Consell Comarcal del Tarragonès ha iniciat la substitució dels antic contenidors pels nous CCT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 12 Mai 2020 09:32

Durant aquest mes, el Consell Comarcal del Tarragonès ha començat la implementació dels nous contenidors de superfície de totes les fraccions de recollida als diversos municipis de la comarca. En total, es tracta de més de 2.200 contenidors de planxa galvanitzada que no cremen en cas d’incendi i que estan retolats amb la nova imatge del servei acordada pel Consell i amb l’escut de cada Ajuntament.

Els contenidors de superfície i els soterrats que entraran en servei seran buidats per 13 camions recol·lectors nous i equipats amb un sistema semiautomàtic de recollida, amb els quals el conductor no ha de baixar del vehicle per buidar-los. Així, es millora el rendiment del servei i no es dificulta el trànsit rodat als carrers dels municipis. A més, els nous camions van propulsats amb GLP, un combustible menys contaminant que el gas-oil.

Està previst que durant el mes de maig estiguin ja operatius tots aquests contenidors nous, moment en què també es preveu que hagi finalitzat la retirada de les unitats velles.

Servei a la carta

El passat mes d’agost, el ple del Consell Comarcal del Tarragonès va adjudicar a l’empresa FCC Medioambiente S.A. el nou servei de recollida de rebuig, gestió de deixalleries i neteja viària de diferents municipis del Tarragonès, després d’haver superat el corresponent concurs públic i d’haver esdevingut la de FCC l’oferta més avantatjosa. El preu pel primer any de servei, que abasta el delegat per als 19 municipis, és de 4.697.025,62 euros, IVA inclòs.

Amb aquesta concessió, s’ha impulsat un servei ‘a la carta’, en funció de les demandes i necessitats de cada un dels municipis, els quals pagaran en funció dels serveis sol·licitats i rebuts.

ERC espera que el nou contracte acabi amb el servei "nefast" de recollida

El grup comarcal d’ERC al Tarragonès espera que el funcionament del nou contracti millori el modus operandi dels darrers anys. Esquerra, si bé admet que el nou plec contempla moltes més coses que el del contracte passat, espera "que quedin enrere les excuses de la maquinària desfasada i que les freqüències es regularitzin, ja que el servei, sobretot aquests últims cinc mesos , ha estat nefast, però és normal que continuem tenint recels del grau de capacitat de compliment d’una empresa que no ens ha sabut resoldre alguns problemes que se’ns han donat en aquests últims anys i ens ha donat raons, fins fa una setmana escassa, per estar-ne descontents".

                       Brossa fora d'uns contenidors, als Pallaresos: 

brossa contenidors Els Pallaresos

Malgrat que la posada en marxa d’aquest contracte no va comptar amb el seu suport, ERC no es desentendrà: "Demanarem responsabilitats a qui pertoca, sempre a disposició per ajudar a aconseguir aquelles millores que les persones que viuen a la nostra comarca mereixen".

Per tot plegat, el grup de l'oposició al Consell Comarcal ha presentat un plec de preguntes respecte el servei especial de neteja i desinfecció de contenidors (freqüències del servei, municipis on es farà, cost que tindrà pel Consell, pel municipi i per l'empresa, etc...). També formularà preguntes respecte la posada en marxa del nou contracte (durada del contracte o característiques tècniques dels nous contenidors, etc...).

Els Pallaresos amenaça amb denunciar el servei als tribunals

El passat dijous 7 de maig, l'Ajuntament dels Pallaresos va emetre un comunicat on qualificava de "lamentable" el servei de recollida de brossa i de poda. L'alcalde es va adreçar per carta al Consell Comarcal per queixar-se de "l'incompliment" del servei de recollida en els darrers mesos. L'Ajuntament va advertir que "davant aquest situació insostenible i inexcusable provocada per una pèssima gestió, no estem disposats a suportar durant més temps l’incompliment greu i reiterat per part del CCT del conveni".

L'alcalde va exigir al Consell Comarcal una solució "immediata" al problema. En cas contrari, l'Ajuntament utilitzarà tots els mitjans al seu abast "fins i tot el judicial, si escau".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: